Смородина з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам класичний рецепт смородини з цукром на зиму. Заряд вітамінів і бадьорості на цілу зиму! Адже за кількістю вітаміну С смородина - лідер, а при такій готуванні корисність збережеться
Рецепт приготування смородини з цукром на зиму дуже простий, не вимагає ні особливих фінансових затрат (благо смородина в нашому кліматі росте просто відмінно), ні тимчасових (адже при такому способі готування ми використовуємо мінімум термічної обробки, щоб зберегти більше корисних речовин в смородині). Словом, рекомендую!
Покрокова інструкція, як приготувати:
1. Ягоди ретельно перебираємо, моєму і обсушуємо, виклавши на рушник.
2. Уже сухі ягідки подрібнюємо в блендері, або товчемо в ступці.
3. У ягідне пюре додати цукор, поступово всипаючи.
4. Ретельно розмішати, і залишимо трохи постояти.
5. У цей час якраз можна простерилізувати банки.
6. У кожну банку викладаємо солодку ягідну суміш до країв.
7. А тепер - маленький секрет. Щоб ягоди не почали завчасно "бродити", вирізаємо з паперу гурток за розмірами шийки банки, і занурюємо його в горілку.
От і все! Такий гурток викладаєте поверх ягід, і закупорює банки прокип'яченими капроновими кришками. Зберігайте в перевернутому вигляді до охолодження, а потім - в холодильнику. Готуючи у цій простому рецептом смородини з цукром на зиму, ви і взимку зможете насолодитися ароматом і смаком свіжих ягід. Хай щастить!
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 2 кілограма
- Горілка - 2 Ст. Ложки (можна замінити будь-яким спиртовим напоєм)
Покрокова інструкція, як приготувати:
1. Ягоди ретельно перебираємо, моєму і обсушуємо, виклавши на рушник.
2. Уже сухі ягідки подрібнюємо в блендері, або товчемо в ступці.
3. У ягідне пюре додати цукор, поступово всипаючи.
4. Ретельно розмішати, і залишимо трохи постояти.
5. У цей час якраз можна простерилізувати банки.
6. У кожну банку викладаємо солодку ягідну суміш до країв.
7. А тепер - маленький секрет. Щоб ягоди не почали завчасно "бродити", вирізаємо з паперу гурток за розмірами шийки банки, і занурюємо його в горілку.
От і все! Такий гурток викладаєте поверх ягід, і закупорює банки прокип'яченими капроновими кришками. Зберігайте в перевернутому вигляді до охолодження, а потім - в холодильнику. Готуючи у цій простому рецептом смородини з цукром на зиму, ви і взимку зможете насолодитися ароматом і смаком свіжих ягід. Хай щастить!