Рецепт Смородина з цукром на зиму фото

Смородина з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Цукор , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 20 хв.

Пропоную вам класичний рецепт смородини з цукром на зиму. Заряд вітамінів і бадьорості на цілу зиму! Адже за кількістю вітаміну С смородина - лідер, а при такій готуванні корисність збережеться

Опис приготування:

Рецепт приготування смородини з цукром на зиму дуже простий, не вимагає ні особливих фінансових затрат (благо смородина в нашому кліматі росте просто відмінно), ні тимчасових (адже при такому способі готування ми використовуємо мінімум термічної обробки, щоб зберегти більше корисних речовин в смородині). Словом, рекомендую!

Покрокова інструкція, як приготувати:

1. Ягоди ретельно перебираємо, моєму і обсушуємо, виклавши на рушник.

2. Уже сухі ягідки подрібнюємо в блендері, або товчемо в ступці.

3. У ягідне пюре додати цукор, поступово всипаючи.

4. Ретельно розмішати, і залишимо трохи постояти.

5. У цей час якраз можна простерилізувати банки.

6. У кожну банку викладаємо солодку ягідну суміш до країв.

7. А тепер - маленький секрет. Щоб ягоди не почали завчасно"бродити" , вирізаємо з паперу гурток за розмірами шийки банки, і занурюємо його в горілку.

От і все! Такий гурток викладаєте поверх ягід, і закупорює банки прокип'яченими капроновими кришками. Зберігайте в перевернутому вигляді до охолодження, а потім - в холодильнику. Готуючи у цій простому рецептом смородини з цукром на зиму, ви і взимку зможете насолодитися ароматом і смаком свіжих ягід. Хай щастить!


  • Смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 2 кілограма
  • Горілка - 2 Ст. Ложки (можна замінити будь-яким спиртовим напоєм)
Рецепт приготування смородини з цукром на зиму дуже простий, не вимагає ні особливих фінансових затрат (благо смородина в нашому кліматі росте просто відмінно), ні тимчасових (адже при такому способі готування ми використовуємо мінімум термічної обробки, щоб зберегти більше корисних речовин в смородині). Словом, рекомендую!

Покрокова інструкція, як приготувати:

1. Ягоди ретельно перебираємо, моєму і обсушуємо, виклавши на рушник.

2. Уже сухі ягідки подрібнюємо в блендері, або товчемо в ступці.

3. У ягідне пюре додати цукор, поступово всипаючи.

4. Ретельно розмішати, і залишимо трохи постояти.

5. У цей час якраз можна простерилізувати банки.

6. У кожну банку викладаємо солодку ягідну суміш до країв.

7. А тепер - маленький секрет. Щоб ягоди не почали завчасно"бродити" , вирізаємо з паперу гурток за розмірами шийки банки, і занурюємо його в горілку.

От і все! Такий гурток викладаєте поверх ягід, і закупорює банки прокип'яченими капроновими кришками. Зберігайте в перевернутому вигляді до охолодження, а потім - в холодильнику. Готуючи у цій простому рецептом смородини з цукром на зиму, ви і взимку зможете насолодитися ароматом і смаком свіжих ягід. Хай щастить!

Схожі рецепти