Рецепт Заморожена чорна смородина фото

Заморожена чорна смородина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.

Правильно заморожена чорна смородина зовсім не втрачає ніяких своїх корисних властивостей, тому заготовити пару пакетиків чорної смородини на зиму - чудова ідея.

Опис приготування:

Правильно заморожена чорна смородина корисна практично так само, як і свіжа. Однак заморожувати смородину правильно вміють не всі. Цей рецепт з фото допоможе вам правильно заготовити на зиму чорну смородину таким чином, щоб вона не втратила своїх хімічних і смакових якостей навіть через півроку.

  • Чорна смородина - 1 кілограм
заморожена чорна смородина - фото крок 1
Спершу потрібно підготувати ягоди до заморожування. НАЙВАЖЛИВІШИЙ АСПЕКТ заморозки ягід - НЕ МОЖНА мити їх перед заморожуванням! Тому чорну смородину потрібно просто перебрати, очистити від листочків і сміття. Хвостики можна залишити.
заморожена чорна смородина - фото крок 2
Перебрані ягоди викладаємо на тацю і ставимо в морозилку на добу.
заморожена чорна смородина - фото крок 3
Через добу дістаємо заморожену чорну смородину з морозилки і порціями розкладаємо по чистим поліетиленовим пакетам. Перед тим, як закручувати пакет, за допомогою трубочки висмокчіть з пакету все повітря, щоб утворився вакуум. Висосав повітря, відразу ж закручуємо пакет і ставимо в морозилку. Усе - чорна смородина на зиму заготовлено.

Схожі рецепти