Заморожена чорна смородина
(покроковий рецепт з фото)
Правильно заморожена чорна смородина зовсім не втрачає ніяких своїх корисних властивостей, тому заготовити пару пакетиків чорної смородини на зиму - чудова ідея.
Правильно заморожена чорна смородина корисна практично так само, як і свіжа. Однак заморожувати смородину правильно вміють не всі. Цей рецепт з фото допоможе вам правильно заготовити на зиму чорну смородину таким чином, щоб вона не втратила своїх хімічних і смакових якостей навіть через півроку.
- Чорна смородина - 1 кілограм
Спершу потрібно підготувати ягоди до заморожування. НАЙВАЖЛИВІШИЙ АСПЕКТ заморозки ягід - НЕ МОЖНА мити їх перед заморожуванням! Тому чорну смородину потрібно просто перебрати, очистити від листочків і сміття. Хвостики можна залишити.
Перебрані ягоди викладаємо на тацю і ставимо в морозилку на добу.
Через добу дістаємо заморожену чорну смородину з морозилки і порціями розкладаємо по чистим поліетиленовим пакетам. Перед тим, як закручувати пакет, за допомогою трубочки висмокчіть з пакету все повітря, щоб утворився вакуум. Висосав повітря, відразу ж закручуємо пакет і ставимо в морозилку. Усе - чорна смородина на зиму заготовлено.