Марципан без Сахара
(покроковий рецепт з фото)
У світі є чимало шанувальників марципану, хоча деяким його смак здається специфічним. Придумали його в 19 столітті за часів голоду, коли єдиним сировиною для хліба був мигдаль. Зробимо його будинку?
Зараз з цього десерту роблять прикраси та начинки для торта, створюють цукерки, а також подають в традиційному вигляді на стіл під час Різдва в Європі. А я розповім вам, як приготувати марципан без цукру. Замість нього будуть використовуватися фініки. Рецепт підійде для вегетаріанців і навіть сироїдів.
- Мигдаль - 100 грам
- Фінік - 3 штуки
1. Для початку залийте мигдаль водою на 10 хвилин.
2. Після цього від горіхів легко відокремте шкірку.
3. Потім самі горіхи подрібніть в крихту в блендері або міксері.
4. До мигдалю додайте фініки. Ще раз все перемолоти.
5. Руками замішайте липку масу. Марципан готовий! Приберіть його під харчову плівку в холодильник до необхідності.