Рецепт Марципан без Сахара фото

Марципан без Сахара
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Горіхи , Сухофрукти , Мигдаль , Фінік
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На святковий стіл
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

У світі є чимало шанувальників марципану, хоча деяким його смак здається специфічним. Придумали його в 19 столітті за часів голоду, коли єдиним сировиною для хліба був мигдаль. Зробимо його будинку?

Опис приготування:

Зараз з цього десерту роблять прикраси та начинки для торта, створюють цукерки, а також подають в традиційному вигляді на стіл під час Різдва в Європі. А я розповім вам, як приготувати марципан без цукру. Замість нього будуть використовуватися фініки. Рецепт підійде для вегетаріанців і навіть сироїдів.

  • Мигдаль - 100 грам
  • Фінік - 3 штуки
марципан без Сахара - фото крок 1
1. Для початку залийте мигдаль водою на 10 хвилин.
марципан без Сахара - фото крок 2
2. Після цього від горіхів легко відокремте шкірку.
марципан без Сахара - фото крок 3
3. Потім самі горіхи подрібніть в крихту в блендері або міксері.
марципан без Сахара - фото крок 4
4. До мигдалю додайте фініки. Ще раз все перемолоти.
марципан без Сахара - фото крок 5
5. Руками замішайте липку масу. Марципан готовий! Приберіть його під харчову плівку в холодильник до необхідності.

Схожі рецепти