Рецепт Марципан фото

Марципан
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Борошно , Яйця , Мигдалеве борошно
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Десерти
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Чи допоміг вам, як зробити марципан в домашніх умовах? Такий же, як в магазині. Це легко! правда, дешевим рецепт не назвеш, але зате до чого ж вишуканим і смачним виходить десерт! балуйте себе!

Опис приготування:

Розповім вам сьогодні, як приготувати марципан в домашніх умовах. Тут, в общем-то все просто, але тим не менш, я особисто не знала, що секрет пластичності цієї маси саме в яєчному білку. Тому і вам розповідаю, як це робиться! До речі, я якось експериментувала, і замість мигдального екстракту додала дві ложечки кокосового лікеру, теж смачно вийшло!

  • Мигдалеве борошно - 1.5 склянки (або стільки ж подрібнених в кавомолці горіхів)
  • Цукрова пудра - 1.5 склянки
  • Мигдальний екстракт - 2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка (найкраще мигдальне, але можна і звичайне, тільки без яскраво вираженого смаку і запаху)
  • Яйце - 1 штука (потрібен тільки білок)
марципан - фото крок 1
1. Змішаємо в блендері борошно і цукор, щоб вони збили і стали повітряними. Я самостійно і горіхи, і цукор перетерла в кавомолці. Пам'ятайте: чим дрібніше, тим краще.
марципан - фото крок 2
2. Далі додамо до цієї суміші мигдальний екстракт і масло, знову перемішаємо. Окремо збиваємо в пишну піну білок, і його теж додамо сюди ж. Опять перетираем до однородности.
марципан - фото крок 3
3. І ось, тепер з цієї пластичної маси формуємо"ковбаску" , загортаємо її у фольгу, plenku або целофан. Нехай в холодильнику або морозилці постоїть хоча б день.
марципан - фото крок 4
4. Ну от і все! Масу зберігайте в холодильнику, а використовуйте в кулінарії або просто так, іноді балуйте себе смачними ласощами!

Схожі рецепти