Vinograd в марципан
(покроковий рецепт з фото)
Vinograd в марципан - звучить страхітливо складно, але насправді - дуже простий в приготуванні десерт, рецептом якого хочу поділитися.
Vinograd в марципан - це дуже смачний і досить простий десерт. Якщо подати його до чаю або кави у себе вдома - вийде більш, ніж ефектно. Цукерки виходять соковиті, благодаря винограду, і ситні, завдяки тесту. Прекрасне поєднання витраченої енергії і одержуваного результату. Спробуйте приготувати виноград в марципаном - вам і вашим гостям напевно сподобається цей десерт!
- Цукор - 2/3 склянки
- Мигдаль - 1 Склянка
- Виноград без кісточок - 200 грам
- Питна вода - 3 Ст. Ложки
Беремо сирої мигдаль, кладемо в киплячу воду і варимо 2 хвилини, після чого знімаємо з вогню і залишаємо в цій же гарячій воді хвилин на 10. Потім знімаємо шкірку і теплою водою промиваємо ядерця.
Обсмажуємо мигдаль на сухій сковороді протягом 7-8 хвилин, активно помішуючи. Потім подрібнюємо його в крихту за допомогою блендера.
У воді розводимо цукрову пудру, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Як закипить - додаємо сюди подрібнений мигдаль. Варимо на повільному вогні до однорідності.
Вийде тісто. Розрізаємо його на шматочки, робимо такі собі млинці, в середину кожного кладемо виноградинку і загортаємо, як на фото.
Вийде тісто. Розрізаємо його на шматочки, робимо такі собі млинці, в середину кожного кладемо виноградинку і загортаємо, як на фото.
Вийдуть у вас ось такі ось кульки, всередині яких - виноград, зовні - тісто з цукрового сиропу і мигдалю. При бажанні, кульки можна обваляти в кокосовій стружці або мигдалі.
Ставимо наші цукерки на 2 години в холодильник, щоб затверділи, після чого їх можна їсти. Смачного!