Рецепт Марципан власними руками фото

Марципан власними руками
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Горіхи
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Десерти
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для всіх марципан асоціюється з дитинством, чимось неймовірно смачним, дорогим і закордонним. Так і є - марципан родом з Італії. У нас марципани рідкість, але це не привід відмовлятися від ласощів

Кількість порцій: 6-8
  • Мигдаль - 1 кілограм (сирі ядра)
  • Цукор - 200 грам (краще коричневий, з patokoy)
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Масло мигдальне - 5-10 капель (продається в аптеках. Можна замінити 1 ст.Ложкой екстракту мигдалю)
марципан власними руками - фото крок 1
Італійці створили марципан в рік, коли не вистачило пшеничного борошна. Вони мололи ярда мигдалю, змішували з водою і отримували своєрідне тісто. Так світ відкрив чудове ласощі. Для нашого марципану мигдаль є основним компонентом. Ви можете використовувати мигдаль якості нижче, тому що ядра пізніше потрібно буде змолоти.
марципан власними руками - фото крок 2
Для початку мигдаль потрібно очистити від шкірки. Для цього радимо помістити ядра в киплячу воду і проварити кілька хвилин до тих пір, INDICA не відчепиться шкірка ядер. Тепер мигдаль потрібно остудити, відкинувши на друшляк і руками зняти шкірку.
марципан власними руками - фото крок 3
Тепер з води і цукру варимо сироп. Доводимо його на середньому вогні до кипіння, періодично помішуючи, і кип'ятимо ще близько 30 секунд. Вимикаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
марципан власними руками - фото крок 4
Мигдаль поміщаємо в кухонний комбайн або блендер і розмелюють до стану борошна. Не виключаю агрегат, обережно всипаємо цукрову пудру, а коли маса змішається, то вливаємо цукровий сироп. У підсумку отримуємо своєрідне марципанове тісто.
марципан власними руками - фото крок 5
Отриманий продукт можна зберігати в холодильнику, упакованим в харчову плівку, не менше 3 тижнів. Марципанове тісто використовують для приготування прикрас для тортів і цукерок, а також для виготовлення знаменитих марципанових фігурок. Офарбуйте невеликі кульки марципанового тесту соком зелені, морква, буряка, вишні, чорниці (можна взяти харчові барвники), вимісити до однорідного кольору і використовуйте для кулінарних шедеврів - тут вас може обмежити тільки ваша фантазія.

Схожі рецепти