Рис басматі з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Мал буває різним. Це я говорю не тільки про кількість страв, але і про сорти. Наприклад, басматі, має незвичайний горіховий присмак. З ним виходять оригінальні гарніри, які доступні всім.
Цей варіант може стати і основним, а може і доповнити запечене м'ясо і рибу. Яскраві інгредієнти одним своїм виглядом викликають апетит, а на смак ще більше порадують вас. Тому вам необхідно дізнатися про те, як приготувати рис басматі з овочами. Гарний, універсальний і досить простий гарнір.
- Кардамон - 2-3 штук
- Гвоздика - 2-3 штук
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука (червоний)
- Мал - 1 Склянка
- Зелений горошок - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка (тертий)
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Червоний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Наріжте дрібними кубиками перець і цибулю. Моркву натріть на дрібній тертці. А в цей час відваріть рис до готовності в підсоленій воді.
Після цього розігрійте на сковороді обидва види масла. Додайте в нього корицю, каррі, імбир і мелений перець. Обсмажте їх 40 секунд.
Потім додайте в сковороду цибулю, перець і моркву. Смажте овочі до прозорості лука. Потім внесіть горошок і все перемішайте. Також додайте відварений рис.
Блюдо посоліть і обсмажте пару хвилин, помішуючи. Все готово! Смачного!