Рецепт Рис басматі з овочами фото

Рис басматі з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Крупи, Мал, Басматі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Мал буває різним. Це я говорю не тільки про кількість страв, але і про сорти. Наприклад, басматі, має незвичайний горіховий присмак. З ним виходять оригінальні гарніри, які доступні всім.

Цей варіант може стати і основним, а може і доповнити запечене м'ясо і рибу. Яскраві інгредієнти одним своїм виглядом викликають апетит, а на смак ще більше порадують вас. Тому вам необхідно дізнатися про те, як приготувати рис басматі з овочами. Гарний, універсальний і досить простий гарнір.

  • Кардамон - 2-3 штук
  • Гвоздика - 2-3 штук
  • Обкладинка - 1 штука (паличка)
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Солодкий перець - 1 штука (червоний)
  • Мал - 1 Склянка
  • Зелений горошок - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Імбир - 1 Чайна ложка (тертий)
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Червоний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
мал басматі з овочами - фото крок 1
Наріжте дрібними кубиками перець і цибулю. Моркву натріть на дрібній тертці. А в цей час відваріть рис до готовності в підсоленій воді.
мал басматі з овочами - фото крок 2
Після цього розігрійте на сковороді обидва види масла. Додайте в нього корицю, каррі, імбир і мелений перець. Обсмажте їх 40 секунд.
мал басматі з овочами - фото крок 3
Потім додайте в сковороду цибулю, перець і моркву. Смажте овочі до прозорості лука. Потім внесіть горошок і все перемішайте. Також додайте відварений рис.
мал басматі з овочами - фото крок 4
Блюдо посоліть і обсмажте пару хвилин, помішуючи. Все готово! Смачного!

Схожі рецепти