Смажений рис з креветками і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Для різноманітності щоденного меню хочу запропонувати вам спробувати дуже класне і нескладне блюдо. Пікантні морепродукти, апетитний розсипчастий рис і улюблені овочі ... Здорово, згодні? :)
Хочу показати вам, як приготувати смажений рис з креветками і овочами. Для цієї страви відмінно підійде рис, зварений кілька днів тому, наприклад, а також абсолютно будь-які овочі, які є під рукою. В даному варіанті використовується свіжі овочі, але ви можете взяти і заморожені асорті. Блюдо виходить досить ситним, ароматним і дуже смачним.
- Креветки - 100 грам (очищені)
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Солодкий перець - 1/2 штуки
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Кунжутну олію - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - 3 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Рис відварний - 2 склянки
1. Очистіть і подрібніть морква, цибуля, селера, імбир, часник за бажанням, солодкий перець. Креветки підсолити, додайте спеції і перемішайте.
2. Розігрійте на сковороді олію і викладіть овочі. Обсмажте кілька хвилин, помішуючи.
3. Додайте креветки і смажте ще 2-3 моменти.
4. Викладіть на сковороду рис. Акуратно перемішайте. Додайте кунжутне масло, соєвий соус, за смаком сіль і спеції.
5. В кінці можна додати трохи зеленої цибулі.
6. Через пару хвилин, коли рис просочиться усіма смаками і ароматами, можна подавати блюдо до столу.
Смачного!
Смачного!