Рис з креветками і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва вважається не дуже калорійним. Подавати його можна в звичайний день, а можна і на свято. Я покроково опишу, як приготувати рис з креветками і овочами. Виходить смачно, ситно і легко!
Щоб блюдо вийшло смачним і розсипчастим, потрібно правильно вибрати рис. Добре підійде для приготування довгозерний. Готувати таку смакоту рекомендується на оливковій олії. Так виходить духмяний і вишуканіші!
- Креветки - 400 грам
- Мал - 1, 5 склянки
- Морква - 1 штука
- Селера (корінь) - 50 грам
- Часник - 1 зубчик
- Перець солодкий - 1 штука
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Кукурудза консервована - 1 Склянка
Мал промиваємо холодною водою. Варимо практично до готовності. Креветки очищаємо від панцирів, варити їх не потрібно. У розігріте масло кидаємо порубані овочі: морква, селера, перець солодкий. Додаємо часник (цілком), чистити його не потрібно. Обсмажуємо суміш до м'якості.
Солимо масу, додаємо спеції за смаком. Викладаємо консервовану кукурудзу (сік зливаємо в раковину, т.К. Він не потрібен). Обсмажуємо протягом 10 хвилин.
В овочі додаємо рис і креветки. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин, довше не варто, інакше креветки стануть грубими і "гуязиками" .
За смаком досолюємо, гарненько перемішуємо. Викладаємо порцію на тарілку. Прикрашаємо креветками цільними, неочищеними від панцира, підсмаженими в маслі.
Смачного!
Смачного!