Рецепт Рис з креветками і овочами фото

Рис з креветками і овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Крупи, Мал
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ця страва вважається не дуже калорійним. Подавати його можна в звичайний день, а можна і на свято. Я покроково опишу, як приготувати рис з креветками і овочами. Виходить смачно, ситно і легко!

Щоб блюдо вийшло смачним і розсипчастим, потрібно правильно вибрати рис. Добре підійде для приготування довгозерний. Готувати таку смакоту рекомендується на оливковій олії. Так виходить духмяний і вишуканіші!

  • Креветки - 400 грам
  • Мал - 1, 5 склянки
  • Морква - 1 штука
  • Селера (корінь) - 50 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Кукурудза консервована - 1 Склянка
мал з креветками і овочами - фото крок 1
Мал промиваємо холодною водою. Варимо практично до готовності. Креветки очищаємо від панцирів, варити їх не потрібно. У розігріте масло кидаємо порубані овочі: морква, селера, перець солодкий. Додаємо часник (цілком), чистити його не потрібно. Обсмажуємо суміш до м'якості.
мал з креветками і овочами - фото крок 2
Солимо масу, додаємо спеції за смаком. Викладаємо консервовану кукурудзу (сік зливаємо в раковину, т.К. Він не потрібен). Обсмажуємо протягом 10 хвилин.
мал з креветками і овочами - фото крок 3
В овочі додаємо рис і креветки. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин, довше не варто, інакше креветки стануть грубими і "гуязиками" .
мал з креветками і овочами - фото крок 4
За смаком досолюємо, гарненько перемішуємо. Викладаємо порцію на тарілку. Прикрашаємо креветками цільними, неочищеними від панцира, підсмаженими в маслі.
Смачного!

Схожі рецепти