Смажений рис з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Відварений рис на гарнір злегка набрид? Додайте трохи овочів, соусу і обсмажте все, щоб отримати смачне блюдо. До речі, в такому вигляді його можна подавати навіть без м'яса або риби Рекомендую!
Пропоную Вашій увазі ідею, як приготувати смажений рис з овочами. Блюдо виходить досить пікантним і відмінно підійде для любителів азіатської кухні. Які овочі використовувати, ви можете вирішити самі, орієнтуючись на власні смакові переваг. Для шанувальників гостренького раджу додати трохи чилі пасти або свіжого перцю. До речі, таким чином можна подати до столу вчорашній рис, наприклад
- Мал - 1 Склянка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Чилі перець - 1-2 штук
- Зелена цибуля - 3-4 штук (пір'я)
- Морква - 1 штука
- Капуста - 100-150 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець і цукор - За смаком
1. Насамперед поставте варити рис. У сковороді (вок - ідеальний варіант, але можна обійтися і звичайною) розігрійте масло.
2. Викладіть подрібнений часник, імбир і гострий перець.
3. Обсмажте хвилинку.
4. Додайте подрібнену капусту і моркву.
5. Хвилини через 3 додайте солодкий перець і смажте ще секунд 30. Після того, як сіль, поперчіть за смаком, додайте трохи цукру.
6. Влийте соєвий соус.
7. І оцет.
8. Викладіть готовий рис.
9. Ретельно перемішайте, через хвилинку додайте подрібнену зелену цибулю. Смажений рис з овочами можна подавати до столу.