Смажений рис по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)
Смажений рис по-тайськи - не тільки смачний і ситний гарнір, але і повноцінне гаряче блюдо. Смажений рис по-тайськи виходить пряним і трохи гострим завдяки перчику чилі. Насолоджуйтесь!
Тайська кухня багата стравами з рису. Тому якщо я хочу на обід подати рис, то обов'язково пошукаю якісь цікаві варіації цього гарніру. Смажений рис по-тайськи поки що найулюбленіший. Він відмінно підходить для тих, хто поститься і вегетаріанців. Ситне і смачне блюдо полюбиться всій вашій родині. Рецепт смаженого рису по-тайки - спеціально для Вас!
- Мал - 350 грам (зваріть заздалегідь.)
- Яйця - 2 штуки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Рибний соус - 2 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука (маленька цибулина.)
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 1 штука (невеликий.)
- Перчик Чилі - 1 штука
- Пучок кінзи - 1 штука (невеликий.)
- Вапно - 1 штука
- Огірок - 0, 5 штуки
- Сіль - За смаком
- Білий мелений перець - За смаком
Збийте яйця разом з соєвим соусом.
У сковороді розігрійте олію і вилийте яйця з соєвим соусом.
Потім додайте роздавлений часник, дрібно рубані цибулю і перчик чилі і варений рис. Перемішайте все разом. Одержаний з яєць з соєвим соусом омлет розірвіть на маленькі шматочки.
Додайте помідор, нарізаний маленькими шматочками, подрібнений огірок, рибний соус і ще трохи соєвого соусу. Перемішайте.
Смажений рис по-тайськи готуйте на сковороді близько 10 хвилин. Перед самою подачею додайте рубленої кінзи.
Подавайте смажений рис по-тайськи як гарнір до м'ясних і рибних страв, або як самостійне гаряче блюдо. Такий варіант відмінно підходить для полуденків. Насолоджуйтесь.