Рис по-тайськи з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Пікантне і оригінальне блюдо з рису, морепродуктів і курки - справжня феєрія смаку для кожного гурмана. Дивимося рецепт рису по-тайськи з куркою і записуємо!
Основою нашого страви стане вже відварений рис. Для приготування рису по-тайськи з куркою краще брати рис довгозерний, щоб він не звалюється в кашу одну, був більш розсипчастим. Для страви не обов'язково використовувати креветки (та й нині вони дорогі), але бажано: все-таки рис по-тайськи, креветки додадуть нотку пікантності. Ну і куряче філе само собою. Далі дивимося рецепт.
- Перець солодкий - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Бульйон - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Каррі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Горіхи кешью - 100 грам
- Мал - 500 грам
- Курка - 500 грам
- Креветки - 200 грам
- Ананас - 150 грам
Розігрійте сковороду з оливковою олією, обжарьтецибулю, нарізану кільцями. Додайте перець солодкий і чилі, нарізані соломкою, а також часник подрібнений. Всі смажимо хвилини 2, постійно заважаючи.
Злегка збийте яйце, влийте на сковорідку, перешкодьте, смажте хвилину.
Додаємо бульйон (курячий), спеції, все перемішуємо.
Тепер черга курки, ріжемо на шматочки. Обсмажуємо ще хвилин 5.
Всипаємо кешью (вони повинні бути вже смажені), перемішуємо.
Додаємо рис, креветки і ананас. Дивимося, щоб грудочок не було.
Смажимо все хвилин 5 ще.
Ось рис по-тайськи з куркою і готовий. Перед подачею можна зеленню посипати (цибулею, наприклад). Смачного!
Ось рис по-тайськи з куркою і готовий. Перед подачею можна зеленню посипати (цибулею, наприклад). Смачного!