Рис з кокосовим молоком по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування рису по-азійському з кокосовим молоком, кокосовим маслом і кленовим сиропом.
М'який, злегка солодкий рис, наповнене ароматом кокоса, - прекрасне доповнення до будь-якого каррі. Кокосовий рис буде ще смачніше, якщо прикрасити його зверху шматочками підсмаженого кокосового горіха. Додайте трохи вершкового масла і вершків, і ви отримаєте смачний десерт. Цей рис практично не відрізняється по приготуванню від звичайного рису і не займе у вас багато часу.
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Кокосового масла - 1 Ст. Ложка
- klenovogo сироп - 2 Ст. Ложки
- Кокосового ароматизатора - 1/2 чайних ложки
- Кокосової стружки - 2 Ст. Ложки
1. З'єднати кокосове молоко з водою, щоб вийшло 4 чашки рідини.
2. У великій глибокій каструлі розтопити вершкове масло на середньому вогні. Додати рис і готувати, помішуючи, близько 2 хвилин.
3. Додати кокосове молоко з водою, сіль, підсолоджувач на ваш вибір і ароматизатор, якщо використовується. Добре розмішати. Довести рис до кипіння, періодично помішуючи, щоб запобігти пригорання.
4. Коли рис закипить, зменшити вогонь до середнього рівня. Покласти кришку каструлі навскоси, щоб виходила пара. Варити 15-20 хвилин, поки рис не вбере в себе всю (або майже всю) рідина.
5. Вимкнути вогонь. Щільно закрити каструлю кришкою і дати постояти 5-10 хвилин. Перед подачею на стіл розмішати рис вилкою або паличками. При бажанні посипати рис кокосовою стружкою. Подавати рис теплим.