Смажений рис з морепродуктами по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)
Смажений рис з морепродуктами (смажений рис з морепродуктами) по-тайськи - блюдо для тих випадків, коли потрібно приготувати повноцінне гаряче блюдо за буквально за кілька хвилин. Швидко - але це не означає,
Смажений рис з морепродуктами по-тайськи - універсальне блюдо, рятує мене в умовах цейтноту. Приходиш з роботи додому, часу немає, сил теж не особливо, але їсти хочеться - знайома ситуація, що? Так ось, смажений рис з морепродуктами по-тайськи - рішення цієї проблеми Буквально 15 хвилин - і повноцінне, поживне гаряче блюдо готове. Ніяких клопотів і титанічних старань, все просто і зрозуміло.
- Рис відварний - 200 грам
- Морепродукти - 200 грам
- Цибуля зелена - 50 грам
- Перець чилі - 2-3 штук
- Часник - 2 зубчики
- Кукурудза - 3 Ст. Ложки
- Базилік, koriandr - - За смаком
- Рибний соус - - За смаком (можна замінити соєвим)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Підготуємо морепродукти - їх потрібно промити і крупно нарізати. Якщо використовуєте заморожені морепродукти - попередньо потрібно розморозити.
Овочі теж підготуємо - наріжемо зелена цибуля, дрібно нарубаємо часник і перець чилі.
У воке розігріваємо трошки масла, кладемо туди морепродукти і обсмажуємо 2-3 хвилини на швидкому вогні. Потім додаємо овочі (цибуля, часник, перець), перемішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин.
Додаємо рис, кукурудзу, базилік і коріандр.
Перемішуємо і продовжуємо смажити на середньому вогні.
Додаємо всі бажані спеції, рибний і / або соєвий соус, можна також додати тайську перцеву пасту. Також додаємо трошки лимонного соку. Перемішуємо, готуємо ще 1 хвилину - і знімаємо з вогню.
Блюдо готово. Щоб воно виглядало більш оригінально, подати його можна з смаженим яйцем. Смачного!