Рецепт Рис з морепродуктами по-тайськи фото

Рис з морепродуктами по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Крупи, Мал, Басматі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рис з морепродуктами по-тайськи - дуже смачне і швидке в приготуванні блюдо, воно відмінно поєднується з білим сухим вином. Дізнайтеся, як приготувати один з варіантів рису за канонами тайської кухні.

Тайська кухня дуже проста, швидка і корисна. Для любителів гострої їжі все тайські страви будуть смачними. Всі інгредієнти для цього рецепта можна вільно купити в наших магазинах. Тайський рис може бути, як з креветками, так і з куркою або зовсім вегетаріанський варіант - без м'яса, але це завжди буде дуже смачно.

  • Рис басмати - 500 грам
  • Креветки очищені - 150 грам
  • Восьминіг очищений - 150 грам
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Часник - 40 грам
  • Імбир свіжий - 15 грам
  • Яйця (білки і жовтки) - 300 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 200 грам
  • Морква - 150 грам
  • Болгарський перець - 150 грам
  • Цибуля зелена - 50 грам
  • Приправа для курки - 40 грам
  • Паста Том Ям - 40 грам
1
Відваріть рис басматі і залиште остигати. Найкраще для таких страв використовувати вчорашній рис.
2
Креветки і восьминога промийте, наріжте шматочками і обсмажте в невеликій кількості рослинного мала.
3
Всі овочі почистіть, промийте і наріжте: ріпчаста цибуля - дрібно, морква і болгарський перець - скибочками, зелена цибуля - шматочками по 3 см, часник і свіжий імбир подрібніть.
4
Яйця збийте вінчиком.
5
Нагрійте рослинну олію в воке і обсмажте часник з імбиром протягом декількох хвилин.
6
Додайте збиті яйця і добре прожарьте.
7
Додайте цибулю, морква, перець і обсмажте протягом декількох хвилин.
8
Додайте обсмажені морепродукти і готуйте протягом ще декількох секунд.
9
Всипте рис із зеленою цибулею, додайте приправу для курки, пасту Том Ям і обсмажуйте всі разом ще кілька секунд.
10
Подайте рис з морепродуктами по-тайськи гарячим, частина, прикрасивши нарізаною зеленою цибулею.
11
Смачного!

Схожі рецепти