Рис з морепродуктами по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)
Рис з морепродуктами по-тайськи - дуже смачне і швидке в приготуванні блюдо, воно відмінно поєднується з білим сухим вином. Дізнайтеся, як приготувати один з варіантів рису за канонами тайської кухні.
Тайська кухня дуже проста, швидка і корисна. Для любителів гострої їжі все тайські страви будуть смачними. Всі інгредієнти для цього рецепта можна вільно купити в наших магазинах. Тайський рис може бути, як з креветками, так і з куркою або зовсім вегетаріанський варіант - без м'яса, але це завжди буде дуже смачно.
- Рис басмати - 500 грам
- Креветки очищені - 150 грам
- Восьминіг очищений - 150 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Часник - 40 грам
- Імбир свіжий - 15 грам
- Яйця (білки і жовтки) - 300 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Морква - 150 грам
- Болгарський перець - 150 грам
- Цибуля зелена - 50 грам
- Приправа для курки - 40 грам
- Паста Том Ям - 40 грам
1
Відваріть рис басматі і залиште остигати. Найкраще для таких страв використовувати вчорашній рис.
2
Креветки і восьминога промийте, наріжте шматочками і обсмажте в невеликій кількості рослинного мала.
3
Всі овочі почистіть, промийте і наріжте: ріпчаста цибуля - дрібно, морква і болгарський перець - скибочками, зелена цибуля - шматочками по 3 см, часник і свіжий імбир подрібніть.
4
Яйця збийте вінчиком.
5
Нагрійте рослинну олію в воке і обсмажте часник з імбиром протягом декількох хвилин.
6
Додайте збиті яйця і добре прожарьте.
7
Додайте цибулю, морква, перець і обсмажте протягом декількох хвилин.
8
Додайте обсмажені морепродукти і готуйте протягом ще декількох секунд.
9
Всипте рис із зеленою цибулею, додайте приправу для курки, пасту Том Ям і обсмажуйте всі разом ще кілька секунд.
10
Подайте рис з морепродуктами по-тайськи гарячим, частина, прикрасивши нарізаною зеленою цибулею.
11
Смачного!