Смажений рис з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться чогось особливого, зверніть увагу на цей рецепт. Все по достоїнству оцінять смак цього тайського страви, а друзі замучать питанням про те, як приготувати смажений рис з морепродуктами.
Ця страва готується дуже швидко. І можна знайти застосування залишився відварного рису, який якраз підходить якнайкраще. Купуйте будь-який морський коктейль, що складається з сирих креветок, мідій, молюсків, крабів, кальмарів, восьминогів або гребінців. Можна використовувати консервоване м'ясо краба, копчену рибу або устриці.
- Морський коктейль - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Брокколі - 1/2 штуки
- Гриби свіжі - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля зелена - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
- Соус устричний - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
1
Відваріть рис практично до готовності. Всі овочі і гриби почистіть і промийте. Наріжте: ріпчаста цибуля, морква і брокколі - кубиками, часник і гриби - скибочками, пір'я зеленої цибулі - навскоси.
2
У маленькій сковорідці розігрійте 1 ст. L. Рослинної олії, влийте злегка збите яйце і підсмажте яєчний млинець. Перекладіть його на тарілку, а коли охолоне, згорніть рулетиком і наріжте смужками.
3
Вок або глибоку сковороду сильно нагрійте на великому вогні, додайте залишився рослинне масло, нехай воно теж нагріється. Покладіть в вок морський коктейль і обсмажуйте, перемішуючи, 3-4 хвилини. Обсмажені морепродукти викладіть на тарілку і поки відставте.
4
У звільнену вок покладіть нарізану цибулю, обсмажуйте, перемішуючи, 1 хвилину.
5
Додайте часник і морква. Коли скибочки часнику "зазолотиться", покладіть рис і заважайте, розпушуючи рис дерев'яною лопаткою, щоб не залишилося жодної грудочки.
6
Покладіть брокколі, гриби, зелений горошок і обсмажуйте всі разом, інтенсивно перемішуючи, ще 3-4 хвилини.
7
Поверніть обсмажені морепродукти в вок, додайте соєвий і устричний соуси, яєчну "локшину & quot. Акуратно перемішайте.
8
За смаком додайте чорний мелений перець і подавайте блюдо гарячим, посипавши нарізаною зеленою цибулею.