Рис з морепродуктами по-японськи
(покроковий рецепт з фото)
Смачний рецепт рису з морепродуктами. У японців рис вважається священною їжею. Ставлення до цього продукту теж особливе. З рисом готується дуже багато страв, особливо популярні страви з морським коктейлем.
Даний рецепт рису з морепродуктами дуже простий у виконанні, блюдо виходить дуже смачним і поживним.
- Морський коктейль - 500 грам
- Мал - 300 грам
- Болгарський червоний перець - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 1 штука
- Оливкова олія - - За смаком
- Кріп - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
- Помідори - 2 штуки
1. Морепродукти треба посмажити на розігрітому оливковому маслі і відкласти.
2. Підготувати овочі. Цибулю дрібно нарізати. Зубчики часнику дрібно порубати. Перець можна порізати смужками або кубиками. Моркву порізати тонкою соломкою або натерти на тертці. Помідори очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. На сковороді розжарити масло і обсмажити на ньому цибулю і часник. Додати моркву і перець. Смажити хвилин 10. У смажені овочі додати помідори і тушкувати 10 хвилин на повільному вогні.
3. Мал добре промити в холодній воді кілька разів. Опустити рис в смажені овочі.
4. Налити 600 г води і кип'ятити до тих пір, поки зверху майже не залишиться рідини. Додати в посуд смажені морепродукти і перемішати. Закрити кришкою, вимкнути вогонь і залишити тужити 15 хвилин.
5. Мал з морепродуктами викладаємо на тарілку. Прикрасити зеленню і дольками помідори.