Рецепт Рис з морепродуктами по-японськи фото

Рис з морепродуктами по-японськи
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 55 хв.

Смачний рецепт рису з морепродуктами. У японців рис вважається священною їжею. Ставлення до цього продукту теж особливе. З рисом готується дуже багато страв, особливо популярні страви з морським коктейлем.

Опис приготування:

Даний рецепт рису з морепродуктами дуже простий у виконанні, блюдо виходить дуже смачним і поживним.

  • Морський коктейль - 500 грам
  • Мал - 300 грам
  • Болгарський червоний перець - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Морква - 1 штука
  • Оливкова олія - - За смаком
  • Кріп - - За смаком
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Помідори - 2 штуки
мал з морепродуктами по-японськи - фото крок 1
1. Морепродукти треба посмажити на розігрітому оливковому маслі і відкласти.
мал з морепродуктами по-японськи - фото крок 2
2. Підготувати овочі. Цибулю дрібно нарізати. Зубчики часнику дрібно порубати. Перець можна порізати смужками або кубиками. Моркву порізати тонкою соломкою або натерти на тертці. Помідори очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. На сковороді розжарити масло і обсмажити на ньому цибулю і часник. Додати моркву і перець. Смажити хвилин 10. У смажені овочі додати помідори і тушкувати 10 хвилин на повільному вогні.
мал з морепродуктами по-японськи - фото крок 3
3. Мал добре промити в холодній воді кілька разів. Опустити рис в смажені овочі.
мал з морепродуктами по-японськи - фото крок 4
4. Налити 600 г води і кип'ятити до тих пір, поки зверху майже не залишиться рідини. Додати в посуд смажені морепродукти і перемішати. Закрити кришкою, вимкнути вогонь і залишити тужити 15 хвилин.
мал з морепродуктами по-японськи - фото крок 5
5. Мал з морепродуктами викладаємо на тарілку. Прикрасити зеленню і дольками помідори.

Схожі рецепти