Рецепт Рис з морепродуктами і овочами фото

Рис з морепродуктами і овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Бобові , Креветки , Морепродукти , Крупи , Мал , Горох , Кальмари , Мідії і гребінці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 9
Час приготування: 50 хв.

Блюдо з вигляду і способу приготування нагадує популярну іспанську паелью, проте, все ж це не паелья. А ви хочете зробити це блюдо за рецептом, як приготувати рис з морепродуктами і овочами?

Опис приготування:

Чому не паелья? По перше, сюди не кладуть шафран, а приємний колір дає куркума, по-друге, його готують не в спеціальній сковороді, підійде будь-яка, по-третє, можна використовувати не тільки спеціальних рис, а будь-який інший. З морепродуктів вибирайте будь-які, що легше дістати, можна використовувати заморожені або охолоджені. Подавайте блюдо відразу після приготування.

  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Червоний салатний перець - 1 штука
  • Куркума - 0, 5 Ст. Ложки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Каєнський перець - 1 щіпка
  • Мал - 2 склянки
  • Курячий бульйон - 3 склянки
  • Заморожений зелений горошок - 1 Склянка
  • Заморожені морепродукти - 240 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Петрушка - За смаком
мал з морепродуктами і овочами - фото крок 1
1. Очистіть цибулину і подрібніть кубиком, а також измельчитечасник. Розігрійте в сковороді рослинне масло і викладіть цибулю, обсмажуйте його близько 5 хвилин. Викладіть часник і обсмажуйте ще 1 хвилину.
мал з морепродуктами і овочами - фото крок 2
2. Очистіть червоний перець від насіння і наріжте його дрібними кубиками, викладіть в сковороду до цибулі. Готуйте все 1-2 хвилини.
мал з морепродуктами і овочами - фото крок 3
3. Промийте рис і викладіть його в сковороду, додайте куркуму, паприка, каєнський перець.
мал з морепродуктами і овочами - фото крок 4
4. Перемішайте все вміст сковороди.
мал з морепродуктами і овочами - фото крок 5
5. Влийте курячий бульйон (можна овочевий або воду). Накрийте сковороду кришкою і після закипання тушкуйте на слабкому вогні 15 хвилин.
мал з морепродуктами і овочами - фото крок 6
6. Відкрийте кришку і викладіть коктейль з морепродуктів і заморожений горошок.
мал з морепродуктами і овочами - фото крок 7
7. Гасіть все на слабкому вогні під кришкою близько 5-10 хвилин до готовності морепродуктів.
мал з морепродуктами і овочами - фото крок 8
8. Прикрасьте готову страву свіжою петрушкою і скибочками лимона. Подавайте рис відразу, смачного!

Схожі рецепти