Рис з морепродуктами і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Риба та морепродукти, Бобові, Креветки, Морепродукти, Крупи, Мал, Горох, Кальмари, Мідії і гребінці
Блюдо з вигляду і способу приготування нагадує популярну іспанську паелью, проте, все ж це не паелья. А ви хочете зробити це блюдо за рецептом, як приготувати рис з морепродуктами і овочами?
Чому не паелья? По перше, сюди не кладуть шафран, а приємний колір дає куркума, по-друге, його готують не в спеціальній сковороді, підійде будь-яка, по-третє, можна використовувати не тільки спеціальних рис, а будь-який інший. З морепродуктів вибирайте будь-які, що легше дістати, можна використовувати заморожені або охолоджені. Подавайте блюдо відразу після приготування.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Червоний салатний перець - 1 штука
- Куркума - 0, 5 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Мал - 2 склянки
- Курячий бульйон - 3 склянки
- Заморожений зелений горошок - 1 Склянка
- Заморожені морепродукти - 240 грам
- Лимон - 1 штука
- Петрушка - За смаком
1. Очистіть цибулину і подрібніть кубиком, а також измельчитечасник. Розігрійте в сковороді рослинне масло і викладіть цибулю, обсмажуйте його близько 5 хвилин. Викладіть часник і обсмажуйте ще 1 хвилину.
2. Очистіть червоний перець від насіння і наріжте його дрібними кубиками, викладіть в сковороду до цибулі. Готуйте все 1-2 хвилини.
3. Промийте рис і викладіть його в сковороду, додайте куркуму, паприка, каєнський перець.
4. Перемішайте все вміст сковороди.
5. Влийте курячий бульйон (можна овочевий або воду). Накрийте сковороду кришкою і після закипання тушкуйте на слабкому вогні 15 хвилин.
6. Відкрийте кришку і викладіть коктейль з морепродуктів і заморожений горошок.
7. Гасіть все на слабкому вогні під кришкою близько 5-10 хвилин до готовності морепродуктів.
8. Прикрасьте готову страву свіжою петрушкою і скибочками лимона. Подавайте рис відразу, смачного!