Смажений рис (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.
Смажений рис - простий гарнір або самостійне блюдо, відмінно поєднується з овочами, м'ясом, грибами, потрібно тільки творчо підійти до процесу. Ділюся, як приготувати смачний смажений рис.
Опис приготування:
Таке блюдо чудово підійде для легкої вечері. За бажанням гарніри нарізаною кінзою, петрушкою або зеленою цибулею. Смажений рис дуже популярний у багатьох китайських ресторанах, його можна подавати як окрему страву або на гарнір. Пробуйте і насолоджуйтеся!
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Перець - За смаком
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Мал - 2 склянки
Мал краще приготувати заздалегідь, з вечора, щоб ніч він простояв в холодильнику і віддав зайву вологу. Так смажений рис вийде розсипчастим і не клейким.
У ємності збийте 2 яйця з дрібкою солі. На розігрітій з маслом сковороді зажарьте яєчний млинець з двох сторін по 30 секунд.
Яєчний млинець поріжте і відкладіть.
Цибулю і моркву наріжте кубиком, надішліть на розігріту сковороду з маслом. Через 2-3 хвилини, коли цибуля стане м'яким, надішліть до овочів горох.
До овочів додайте рис і перемішайте. Потім влийте соєвий соус, кунжутне масло і сіль, перець за смаком. Особисто я не додаю сіль, так як соєвий соус виконує її функцію.
Перемішайте і обсмажуйте рис протягом як мінімум 3 хвилин до тих пір, поки приправи і рис не будуть добре скомбіновані. В кінці готування додайте порізаний яєчний млинець і подавайте до столу. Смачного!