Смажений рис (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Смажений рис - простий гарнір або самостійне блюдо, відмінно поєднується з овочами, м'ясом, грибами, потрібно тільки творчо підійти до процесу. Ділюся, як приготувати смачний смажений рис.
Таке блюдо чудово підійде для легкої вечері. За бажанням гарніри нарізаною кінзою, петрушкою або зеленою цибулею. Смажений рис дуже популярний у багатьох китайських ресторанах, його можна подавати як окрему страву або на гарнір. Пробуйте і насолоджуйтеся!
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Перець - За смаком
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Мал - 2 склянки
Мал краще приготувати заздалегідь, з вечора, щоб ніч він простояв в холодильнику і віддав зайву вологу. Так смажений рис вийде розсипчастим і не клейким.
У ємності збийте 2 яйця з дрібкою солі. На розігрітій з маслом сковороді зажарьте яєчний млинець з двох сторін по 30 секунд.
Яєчний млинець поріжте і відкладіть.
Цибулю і моркву наріжте кубиком, надішліть на розігріту сковороду з маслом. Через 2-3 хвилини, коли цибуля стане м'яким, надішліть до овочів горох.
До овочів додайте рис і перемішайте. Потім влийте соєвий соус, кунжутне масло і сіль, перець за смаком. Особисто я не додаю сіль, так як соєвий соус виконує її функцію.
Перемішайте і обсмажуйте рис протягом як мінімум 3 хвилин до тих пір, поки приправи і рис не будуть добре скомбіновані. В кінці готування додайте порізаний яєчний млинець і подавайте до столу. Смачного!