Швидка піца (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування піци, а також варіацій на тему існує величезна кількість. Як тільки її не готують. Сьогодні запропоную ще один варіант, як приготувати швидку піцу (майстер клас).
Мій рецепт - це щось середнє між піцою, пирогом і кексом. Справа в тому, що начинка тут характерна якраз для піци: пепероні, сир, томатний соус і зелень. Зовнішній вигляд готового блюда більше схожий на пиріг, а ось тісто таке ж, як для класичних солодких і несолодких кексів. І все це, з'єднавшись в одному рецепті, перетворюється у дуже смачне блюдо, яке вас вразить і змусить приготувати його ще не раз.
- Борошно - 300 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Бавовна - 1 Склянка
- Ковбаски - 4 штуки (пепероні)
- Сир твердий - 100 грам
- Томатний соус - 3 Ст. Ложки
- Свіжа зелень - 1/4 пучка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо пахту ви знайти не зможете, можете замінити її на кефір.
Почнемо з приготування тіста. Змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, харчову соду, перемішайте. Потім влийте сколотини і гарненько розмішайте дерев'яною або силіконової лопаткою.
Маса повинна вийти максимально однорідною, не дуже рідкої і не дуже густий, як на звичайні кекси.
У готове тісто додайте половину порізаних копчених ковбасок, натертий на дрібній тертці сир і половину томатного соусу.
Всю отриману масу перемішайте і викладіть в невелику прямокутну форму для запікання, яку попередньо змастіть рослинною олією. Зверху змастіть томатним соусом, викладіть залишилися ковбаски, натертий на крупній тертці сир і подрібнену зелень (базилік, шпинат або петрушку).
Запікайте піцу в духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову піцу подавайте гарячою. Вона навіть в прикрасах не потребує, виходить дуже яскравою і соковитою. Їжте із задоволенням!