Рецепт Брізоль (майстер клас) фото

Брізоль (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Фарш, Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На швидку руку
Гарячі страви, Страви з начинкою

Брізоль - це популярне європейське блюдо, яке являє собою товстий млинець з фаршу, обсмаженого в яйцях, в який загортається різна начинка. Готується блюдо швидко і просто.

Брізоль вважається стравою французької кухні, але зараз вже неможливо достовірно встановити, в якій же країні він з'явився вперше і хто його придумав. У кулінарній науці прийнято вважати бризоль саме французьким, можливо, через вишуканості страви, а французи, як ми знаємо, люблять вигадувати і готувати вишукані страви. Рецептів, як приготувати бризоль, існує багато. В основному вони відрізняються фаршем (він може бути м'ясним, курячим або навіть рибним) і начинкою. Ось як начинку може використовуватися всі, що є в холодильнику. У нашій країні популярний бризоль з начинкою з плавленого сирка з часником і майонезом. Дуже по-весняному смачним виходить бризоль зі свіжими овочами, саме такий я і пропоную вам сьогодні приготувати.

  • Яйця - 5 штук
  • Фарш - 400 грам
  • Помідор - 1 штука
  • Огірок - 1 штука
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
брізоль (майстер клас) - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я використовую готовий свинячо-яловичий фарш. А якщо ви купили м'ясо, то пропустіть його через м'ясорубку.
брізоль (майстер клас) - фото крок 2
Фарш посоліть і поперчіть за смаком, додайте 1 яйце і добре перемішайте масу.
брізоль (майстер клас) - фото крок 3
Ось таким вийде фарш.
брізоль (майстер клас) - фото крок 4
Розділіть підготовлений фарш на 2 рівні частини. Одну частину перекладіть на невеликий шматок харчової плівки (зазвичай я беру плівку в 2 шару, щоб вона не порвалася і було зручніше працювати). Розрівняйте фарш у формі кола діаметром, рівним діаметру сковороди. Товщина повинна бути не більше 1 см, краще 5-7 мм.
брізоль (майстер клас) - фото крок 5
Збийте спочатку 2 яйця виделкою або вінчиком. Занадто сильно не збивайте, просто потрібно щоб білок і жовток з'єдналися. Посоліть і поперчіть за смаком.
брізоль (майстер клас) - фото крок 6
Перелийте яєчну масу на плоску тарілку.
брізоль (майстер клас) - фото крок 7
Зверху акуратно переверніть фарш.
брізоль (майстер клас) - фото крок 8
Зніміть плівку. Брістольська база готова.
брізоль (майстер клас) - фото крок 9
Гарненько розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Обережно нахиліть фарш разом з яйцем в сковороду, щоб яйце виявилося знизу. Потрібно саме зрушувати, а не перекладати. Якщо з першого разу не вийде, і трохи яйця потрапить на фарш, то не турбуйтеся, на смак готового блюда це не вплине.
брізоль (майстер клас) - фото крок 10
Смажте бризоль з одного боку 1-1, 5 хвилини до готовності яйця, потім переверніть і готуйте ще 3-4 хвилини, щоб і фарш присмажився. Аналогічно приготуйте і другий млинець з залишився фаршу і яєць.
брізоль (майстер клас) - фото крок 11
Готовий млинець покладіть яйцем вниз. Фарш змастіть майонезом або улюбленим соусом, покладіть нарізані огірок і помідор. Також можна покласти шматочки солодкого перцю, червона цибуля і т. d.
брізоль (майстер клас) - фото крок 12
Підверніть краю млинця і закріпіть їх колечком цибулі або зв'яжіть пером зеленого лука. Вийде дуже красиво і ефектно. От і все! Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти