Бутерброд з яйцем (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу розповісти вам, , як швидко і смачно приготувати бутерброд з яйцем. Плюс тут поділюся з вами невеликим радою, як зварити яйце-пашот правильно. Цей секрет стане в нагоді не раз!
Для рецепта відмінно підійдуть бутербродні булочки або булочки для гамбургерів, великий помідор і найсвіжіші яйця! Ідеальний варіант, якщо яйцю буде не більше 7 днів від народження, тоді яйця-пашот будуть смачними і правильної овальної форми.
- Булочка кругла - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Помідор - 2 скибочки
- Часник - 1 зубчик
- Листя салату або руколи - 1 пучок
- Сир вершковий - 60 грам (або плавлений)
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка (або винний)
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте продукти. Вимийте помідор, очистіть часник, сполосніть листя салату під холодною водою.
Розріжте булочку на дві рівні частини. Надішліть в духовку під гриль на кілька хвилин, щоб утворилася хрустка скоринка, але булочка при цьому залишилася м'якою.
Натріть половинки булочки часником.
Змастіть щедро сиром.
Покладіть по колечку помідора, приправити сіллю, якщо потрібно.
Тепер найважливіше: варіння яєць. Вскипятите в сотейнике (висота води не менше 5-6 см) літр води, додайте дрібку перцю меленого і столову ложку оцту. Солити не можна! Щоб яйце добре зчепилося, потрібен тільки оцет. Розбийте яйце і швидким рух руки опустіть його в киплячу воду. Виконайте те ж саме і з другим яйцем. Вимкніть вогонь і зазначити час на 4 хвилини. Накрийте кришкою сотейник. Шумівкою дістаньте яйця, дайте стекти воді. Покладіть по одному яйцю на кожну половинку булочки. Бутерброди готові! Пригощайтеся!