Швидкий кебаб в лаваші (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Дуже оригінальне блюдо! Як шашлик, але не зовсім простий, а м'ясної та овочевої. Та ще й поданий в лаваші. Загалом, коли сезон шашликів вже закритий, саме час готувати цей швидкий кебаб.
Іноді так хочеться шашличка, да літо вже закінчилося! Не сезон… Ми порадуємо себе і своїх близьких оригінальним і смачним шашликом з курки і овочів. Запечём його в духовці і подамо з гуакамоле. Сметаною і томатної сальсою. А щоб було все разом зручніше є, завернём наше кулінарне творіння в лаваш!
- Куряча грудка - 1 штука
- Перець болгарський - 3 штуки
- Лук червоний - 2 штуки
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Сік лайма - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Паприка копчена - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 щіпка
- Коріандр мелений - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 1 Ст. Ложка
Курку наріжте на шматочки.
Змішайте масло, сік лайма, всі спеції і замаринуйте курку. Залиште мінімум на 30 хвилин.
Лук наріжте пір'ям, перець - кубками.
Дерев'яні шпажки замочіть у воді. Необхідно нанизати на них шматочки курки упереміш з перцем і цибулею. Запечіть в розігрітій до 190 градусів духовці близько 30 хвилин.
Зробимо гуакамоле. Авокадо наріжте, додайте нарізану цибулю, сік лайма, приправити сіллю.
Для сальси: наріжте помідор кубиком і посоліть.
На круглий лаваш викладіть гуакамоле
Викладіть томатну сальсу і на неї сметану.
Викладіть шпажку з шашличком.
Загорніть в лаваш і подайте до столу. Смачного!