Біляші з м'ясом (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Які асоціації у вас виникають при слові "біляші"? У мене - соковиті, смачні пиріжки з ароматною м'ясною начинкою! Сьогодні пропоную рецепт, як приготувати біляші з м'ясом (майстер клас).
Цей рецепт мені дала моя подруга, і тепер це мій улюблений варіант приготування біляшів з м'ясом. Тісто виходить просто чудовим! З такого тесту я готую і пиріжки з фруктами і ягодами на сковороді, і несолодкі пиріжки з капустою і картоплею: завжди виходить дуже смачно. Але найсмачнішими, звичайно ж, виходять біляші, адже що може бути смачніше м'ясної начинки (кажу це як завзятий м'ясоїд)?
- Молоко - 300 мілілітрів
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Дріжджі швидкодіючі - 6 грам
- Борошно - 480 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка(+ в фарш за смаком)
- Фарш свинячо-яловичий - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло для смаження - 300 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Дріжджі можна використовувати як пресовані, так і сухі швидкодіючі. Молоко підігрійте до температури 35-38 градусів, це дуже зручно робити в мікрохвильовці (40-60 секунд досить). У молоці розчиніть дріжджі, сіль і цукор. Додайте рослинне масло і перемішайте.
Потім додайте борошно і замісіть дуже м'яке еластичне тісто. Не додавайте відразу всю муку, її може виявитися багато. Всипати борошно порціями і вимішують тісто. Готове тісто залиште в теплі на 30-60 хвилин. За цей час воно збільшиться в два рази і стане дуже пишним і ніжним.
Тим часом підготуйте начинку для біляшів. Якщо ви купили м'ясо, то пропустіть його через м'ясорубку разом з очищеним цибулею. Якщо ж ви використовуєте готовий фарш, то цибулю подрібніть в блендері і додайте до фаршу. Потім посоліть і поперчіть фарш за смаком і добре перемішайте.
Готове тісто розділити на 10-12 частин. Кожну частину сформуйте в кульку, а потім тонко розкачати. На середину покладіть невелику кількість тіста.
Підтягніть краю тесту і защіпніте так, щоб посередині залишився невеликий отвір, завдяки якому начинка добре прожариться.
У сковороді гарненько розігрійте рослинне масло. Щоб перевірити, чи достатньо воно прогрілося, просто опустіть в нього шматочок тесту, якщо він відразу ж почне смажитися, значить все добре, і можна починати смажити біляші. Опустіть біляші в гаряче масло отвором вниз. Смажте по кілька хвилин на середньому вогні до золотистого кольору.
Біляші з м'ясом готові. Найбільш смачні вони в гарячому вигляді, але можна подавати і остиглими. Їжте із задоволенням!