Рецепт Біляші з м'ясом (майстер клас) фото

Біляші з м'ясом (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
На обід , На вечерю
Випічка , Солоне , Біляші
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Які асоціації у вас виникають при слові"біляші" ? У мене - соковиті, смачні пиріжки з ароматною м'ясною начинкою! Сьогодні пропоную рецепт, як приготувати біляші з м'ясом (майстер клас).

Опис приготування:

Цей рецепт мені дала моя подруга, і тепер це мій улюблений варіант приготування біляшів з м'ясом. Тісто виходить просто чудовим! З такого тесту я готую і пиріжки з фруктами і ягодами на сковороді, і несолодкі пиріжки з капустою і картоплею: завжди виходить дуже смачно. Але найсмачнішими, звичайно ж, виходять біляші, адже що може бути смачніше м'ясної начинки (кажу це як завзятий м'ясоїд)?

  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Дріжджі швидкодіючі - 6 грам
  • Борошно - 480 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка(+ в фарш за смаком)
  • Фарш свинячо-яловичий - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло для смаження - 300 мілілітрів
біляші з м'ясом (майстер клас) - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Дріжджі можна використовувати як пресовані, так і сухі швидкодіючі. Молоко підігрійте до температури 35-38 градусів, це дуже зручно робити в мікрохвильовці (40-60 секунд досить). У молоці розчиніть дріжджі, сіль і цукор. Додайте рослинне масло і перемішайте.
біляші з м'ясом (майстер клас) - фото крок 2
Потім додайте борошно і замісіть дуже м'яке еластичне тісто. Не додавайте відразу всю муку, її може виявитися багато. Всипати борошно порціями і вимішують тісто. Готове тісто залиште в теплі на 30-60 хвилин. За цей час воно збільшиться в два рази і стане дуже пишним і ніжним.
біляші з м'ясом (майстер клас) - фото крок 3
Тим часом підготуйте начинку для біляшів. Якщо ви купили м'ясо, то пропустіть його через м'ясорубку разом з очищеним цибулею. Якщо ж ви використовуєте готовий фарш, то цибулю подрібніть в блендері і додайте до фаршу. Потім посоліть і поперчіть фарш за смаком і добре перемішайте.
біляші з м'ясом (майстер клас) - фото крок 4
Готове тісто розділити на 10-12 частин. Кожну частину сформуйте в кульку, а потім тонко розкачати. На середину покладіть невелику кількість тіста.
біляші з м'ясом (майстер клас) - фото крок 5
Підтягніть краю тесту і защіпніте так, щоб посередині залишився невеликий отвір, завдяки якому начинка добре прожариться.
біляші з м'ясом (майстер клас) - фото крок 6
У сковороді гарненько розігрійте рослинне масло. Щоб перевірити, чи достатньо воно прогрілося, просто опустіть в нього шматочок тесту, якщо він відразу ж почне смажитися, значить все добре, і можна починати смажити біляші. Опустіть біляші в гаряче масло отвором вниз. Смажте по кілька хвилин на середньому вогні до золотистого кольору.
біляші з м'ясом (майстер клас) - фото крок 7
Біляші з м'ясом готові. Найбільш смачні вони в гарячому вигляді, але можна подавати і остиглими. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти