Рецепт Басматі з овочами і морепродуктами фото

Басматі з овочами і морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Крупи, Мал, Басматі
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Гарячі страви

Басматі з овочами і морепродуктами - страва, чимось нагадує одночасно і плов, і паелью. Для приготування годяться і заморожені морепродукти, тому готувати цю страву можна круглий рік.

Басматі з овочами і морепродуктами - це дуже смачна страва з рису басматі і морепродуктів, яке чимось нагадує паелью і плов, проте не є ні тим, ні іншим. Описане в цьому рецепті блюдо готується набагато простіше і швидше, ніж плов або паелья, проте виходить, на мою суб'єктивну думку, як мінімум не гірше. Рекомендую спробувати приготувати - напевно вам сподобається.

  • Рис Басмати - 200 грам
  • Морепродукти - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Зелені горошок - 100 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Селера - 50 грам
  • Петрушка (корінь) - 50 грам
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Спеції - - За смаком (сіль, чорний перець, мускатний горіх)
басматі з овочами і морепродуктами - фото крок 1
Для наочності, показую необхідні нам інгредієнти.
басматі з овочами і морепродуктами - фото крок 2
Селера, моркву і корінь петрушки нарізаємо невеликими кубиками, цибуля - дрібно, часник - просто чистимо і не подрібнюємо.
басматі з овочами і морепродуктами - фото крок 3
Беремо велику сковороду або котел, прожарюємо в ньому оливкова олія. У гаряче масло кладемо ізмеленние овочі, обсмажуємо їх на швидкому вогні 3-5 хвилин.
басматі з овочами і морепродуктами - фото крок 4
Коли овочі трохи розм'якнуть, зменшуємо вогонь до середнього, додаємо в сковороду горошок. Накриваємо кришкою і тушкуємо, поки горошок не стане зовсім м'яким (як консервований). Додаємо спеції (сіль, перець, мускатний горіх).
басматі з овочами і морепродуктами - фото крок 5
Тепер додаємо до овочів заморожені морепродукти, перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 10-12 хвилин.
басматі з овочами і морепродуктами - фото крок 6
Одночасно при цьому, Готовність перетравлювати басматі. Готові морепродукти змішуємо в сковороді з готовим рисом і прогріваємо пару хвилин на повільному вогні.
басматі з овочами і морепродуктами - фото крок 7
Подаємо негайно. Смачного!

Схожі рецепти