Басматі з овочами і морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Басматі з овочами і морепродуктами - страва, чимось нагадує одночасно і плов, і паелью. Для приготування годяться і заморожені морепродукти, тому готувати цю страву можна круглий рік.
Басматі з овочами і морепродуктами - це дуже смачна страва з рису басматі і морепродуктів, яке чимось нагадує паелью і плов, проте не є ні тим, ні іншим. Описане в цьому рецепті блюдо готується набагато простіше і швидше, ніж плов або паелья, проте виходить, на мою суб'єктивну думку, як мінімум не гірше. Рекомендую спробувати приготувати - напевно вам сподобається.
- Рис Басмати - 200 грам
- Морепродукти - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Зелені горошок - 100 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Селера - 50 грам
- Петрушка (корінь) - 50 грам
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Спеції - - За смаком (сіль, чорний перець, мускатний горіх)
Для наочності, показую необхідні нам інгредієнти.
Селера, моркву і корінь петрушки нарізаємо невеликими кубиками, цибуля - дрібно, часник - просто чистимо і не подрібнюємо.
Беремо велику сковороду або котел, прожарюємо в ньому оливкова олія. У гаряче масло кладемо ізмеленние овочі, обсмажуємо їх на швидкому вогні 3-5 хвилин.
Коли овочі трохи розм'якнуть, зменшуємо вогонь до середнього, додаємо в сковороду горошок. Накриваємо кришкою і тушкуємо, поки горошок не стане зовсім м'яким (як консервований). Додаємо спеції (сіль, перець, мускатний горіх).
Тепер додаємо до овочів заморожені морепродукти, перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 10-12 хвилин.
Одночасно при цьому, Готовність перетравлювати басматі. Готові морепродукти змішуємо в сковороді з готовим рисом і прогріваємо пару хвилин на повільному вогні.
Подаємо негайно. Смачного!