Деруни з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Цим блюдом славиться Білорусь. Деруни з картоплі - просте і доступне блюдо, яке готується за 40 хвилин. Деруни можна урізноманітнити овочами або м'ясом, але цей рецепт класичний.
Ці деруни з картоплі сподобаються кожному, хто їх спробує. Вони готуються на основі картоплі з додаванням яєць, манки і борошна. Це класичний варіант приготування простого традиційного білоруського страви, яке стало популярним в багатьох містах світу.
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 2-3 штук
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Хто не любить деруни? Їх ще називають "дерунами" або "картопляними оладками" . Це найпростіше блюдо готується з картоплі. До нього можна додати найрізноманітніші інгредієнти: цибуля, морква, гриби, зелень і навіть фарш. Я пропоную класичний рецепт приготування дерунів.
2. Якщо хочете заощадити час - скористайтеся комбайном або блендером, але я рекомендую не подрібнювати в пюре картопля. Можна скористатися старим способом - звичайної теркою. У мене є спеціальна насадка на комбайні, тому на подрібнення картоплі мені знадобилося всього 10 хвилин.
3. Додаємо яйця, борошно, манку і сіль. За смаком можна приправити спеціями. Тепер потрібно все ретельно перемішати до однорідного стану.
4. Тепер смажимо з обох боків на олії.
5. Найкраще подавати деруни з картоплі зі сметаною. Смачного!