Деруни з картоплі без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Деруни (деруни) - це традиційно білоруське блюдо, хоча в Україні і Росії його вважають національним. Його готують з картоплі, яєць і спецій. Розповім, як приготувати деруни з картоплі без яєць.
Для приготування дерунів потрібно мінімальна кількість інгредієнтів. За смаком можна додати інші овочі, наприклад, цибуля, кабачки та інші. Навіть без яєць деруни добре тримають форму, не розповзається. Такий рецепт підійде прихильникам вегетаріанської кухні. До столу їх подають гарячими.
- Картопля - 5 штук (великі бульби)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Паприка - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком (для обсмажування)
- Борошно пшеничне - За смаком (у міру потреби)
1
Очистіть картопля від шкірки і гарненько помийте, потім подрібніть його за допомогою комбайна або дрібної терки.
2
Очистіть кілька зубчиків часнику і подрібніть, додайте дрібку солі, паприка, гарненько все змішайте. Якщо бачите, що тісто зовсім рідке, додайте ложку борошна.
3
Сковороду поставте на вогонь, налийте трохи олії, викладіть картопляне тісто, обсмажуйте до появи золотистої скоринки з двох сторін.
4
Перекладіть деруни на тарілку і подавайте до столу гарячими, можна зі сметаною або іншим соусом.