Рецепт Деруни картопляні без яєць фото

Деруни картопляні без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Борошно , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви вегетаріанець або з якихось інших причин не їсте яйця, то сьогодні я розповім вам дивовижний рецепт, як приготувати картопляні деруни без яєць. Блюдо вийде не менш смачним.

Опис приготування:

Спочатку картопляні деруни були традиційною стравою білоруської кухні, але за весь час його існування було придумано величезну кількість варіацій на цю тему. За бажанням можна урізноманітнити блюдо морквою. Також можна додавати зелень прямо в тісто. Загалом, не бійтеся експериментів. Блюдо ідеально підійде для тих, хто не їсть яйця. Подавати можна зі сметаною і зеленню, а також з часниковим соусом. Смачного!

  • Картопля - 8 штук
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець, мелений - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
1
Насамперед підготуємо всі необхідні продукти. Очищаємо від шкірки картоплю і натираємо його на дрібній тертці. Розмір терки можете варіювати самі.
2
Солимо, перчимо картопля, отставляем на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік.
3
Віджимаємо картопляну суміш і додаємо борошно, ретельно перемішуючи.
4
На розігріту сковороду виливаємо рослинне масло і акуратно ложкою формуємо деруни. Викладаємо їх на сковороду, коли масло почне шипіти.
5
Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Ву-а-ля, блюдо готово! Смачного!

Схожі рецепти