Капустяні котлети без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Яйця, звичайно, продукт смачний і навіть корисний, але не всім їх можна їсти. Однак це не привід відмовлятися від улюблених страв! Пропоную вам рецепт дуже смачних капустяних котлет без яєць.
Дізнавшись, як приготувати капустяні котлети без яєць, ви зможете експериментувати таким чином і з іншими овочами - морквою, кабачками, гарбузом. Відсутність яєць в них анітрохи не відчувається, котлети виходять дуже ніжними і соковитими.
Отже, приступимо:
Капусту очистимо від верхнього листя, разрежем на кілька частин і відварити в підсоленій воді до готовності. Вона не повинна розваритися - нехай залишиться трохи хрусткою!
Припустимо капусту через м'ясорубку або подрібнити в блендері. При бажанні можна додати моркву, цибулину, яблуко.
Хліб вимочуємо в молоці, злегка віджимаємо і теж пропускаємо через м'ясорубку.
Трьом на тертці сир.
Змішуємо капусту і хліб, додаємо сметану, тертий сир, сіль, крохмаль, за бажанням - спеції, і ретельно перемішуємо.
Формуємо котлети, обвалюють у панірувальних сухарях і готуємо на сковороді, в духовці або пароварці.
Готові котлети з капусти без яєць можна їсти як гарячими, так і холодними.
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Черствий білий хліб - 2 скибочки
- Молоко - 0, 3 склянки
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
Отже, приступимо:
Капусту очистимо від верхнього листя, разрежем на кілька частин і відварити в підсоленій воді до готовності. Вона не повинна розваритися - нехай залишиться трохи хрусткою!
Припустимо капусту через м'ясорубку або подрібнити в блендері. При бажанні можна додати моркву, цибулину, яблуко.
Хліб вимочуємо в молоці, злегка віджимаємо і теж пропускаємо через м'ясорубку.
Трьом на тертці сир.
Змішуємо капусту і хліб, додаємо сметану, тертий сир, сіль, крохмаль, за бажанням - спеції, і ретельно перемішуємо.
Формуємо котлети, обвалюють у панірувальних сухарях і готуємо на сковороді, в духовці або пароварці.
Готові котлети з капусти без яєць можна їсти як гарячими, так і холодними.