Рецепт Капустяні котлети без яєць фото

Капустяні котлети без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Яйця, звичайно, продукт смачний і навіть корисний, але не всім їх можна їсти. Однак це не привід відмовлятися від улюблених страв! Пропоную вам рецепт дуже смачних капустяних котлет без яєць.


Опис приготування:

Дізнавшись, як приготувати капустяні котлети без яєць, ви зможете експериментувати таким чином і з іншими овочами - морквою, кабачками, гарбузом. Відсутність яєць в них анітрохи не відчувається, котлети виходять дуже ніжними і соковитими.

Отже, приступимо:

Капусту очистимо від верхнього листя, разрежем на кілька частин і відварити в підсоленій воді до готовності. Вона не повинна розваритися - нехай залишиться трохи хрусткою!

Припустимо капусту через м'ясорубку або подрібнити в блендері. При бажанні можна додати моркву, цибулину, яблуко.

Хліб вимочуємо в молоці, злегка віджимаємо і теж пропускаємо через м'ясорубку.

Трьом на тертці сир.

Змішуємо капусту і хліб, додаємо сметану, тертий сир, сіль, крохмаль, за бажанням - спеції, і ретельно перемішуємо.

Формуємо котлети, обвалюють у панірувальних сухарях і готуємо на сковороді, в духовці або пароварці.

Готові котлети з капусти без яєць можна їсти як гарячими, так і холодними.

  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Черствий білий хліб - 2 скибочки
  • Молоко - 0, 3 склянки
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Сир твердий - 100 грам
Дізнавшись, як приготувати капустяні котлети без яєць, ви зможете експериментувати таким чином і з іншими овочами - морквою, кабачками, гарбузом. Відсутність яєць в них анітрохи не відчувається, котлети виходять дуже ніжними і соковитими.

Отже, приступимо:

Капусту очистимо від верхнього листя, разрежем на кілька частин і відварити в підсоленій воді до готовності. Вона не повинна розваритися - нехай залишиться трохи хрусткою!

Припустимо капусту через м'ясорубку або подрібнити в блендері. При бажанні можна додати моркву, цибулину, яблуко.

Хліб вимочуємо в молоці, злегка віджимаємо і теж пропускаємо через м'ясорубку.

Трьом на тертці сир.

Змішуємо капусту і хліб, додаємо сметану, тертий сир, сіль, крохмаль, за бажанням - спеції, і ретельно перемішуємо.

Формуємо котлети, обвалюють у панірувальних сухарях і готуємо на сковороді, в духовці або пароварці.

Готові котлети з капусти без яєць можна їсти як гарячими, так і холодними.

Схожі рецепти