Капустяні котлети без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Яйця, звичайно, продукт смачний і навіть корисний, але не всім їх можна їсти. Однак це не привід відмовлятися від улюблених страв! Пропоную вам рецепт дуже смачних капустяних котлет без яєць.
Опис приготування:
Дізнавшись, як приготувати капустяні котлети без яєць, ви зможете експериментувати таким чином і з іншими овочами - морквою, кабачками, гарбузом. Відсутність яєць в них анітрохи не відчувається, котлети виходять дуже ніжними і соковитими.
Отже, приступимо:
Капусту очистимо від верхнього листя, разрежем на кілька частин і відварити в підсоленій воді до готовності. Вона не повинна розваритися - нехай залишиться трохи хрусткою!
Припустимо капусту через м'ясорубку або подрібнити в блендері. При бажанні можна додати моркву, цибулину, яблуко.
Хліб вимочуємо в молоці, злегка віджимаємо і теж пропускаємо через м'ясорубку.
Трьом на тертці сир.
Змішуємо капусту і хліб, додаємо сметану, тертий сир, сіль, крохмаль, за бажанням - спеції, і ретельно перемішуємо.
Формуємо котлети, обвалюють у панірувальних сухарях і готуємо на сковороді, в духовці або пароварці.
Готові котлети з капусти без яєць можна їсти як гарячими, так і холодними.
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Черствий білий хліб - 2 скибочки
- Молоко - 0, 3 склянки
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
Отже, приступимо:
Капусту очистимо від верхнього листя, разрежем на кілька частин і відварити в підсоленій воді до готовності. Вона не повинна розваритися - нехай залишиться трохи хрусткою!
Припустимо капусту через м'ясорубку або подрібнити в блендері. При бажанні можна додати моркву, цибулину, яблуко.
Хліб вимочуємо в молоці, злегка віджимаємо і теж пропускаємо через м'ясорубку.
Трьом на тертці сир.
Змішуємо капусту і хліб, додаємо сметану, тертий сир, сіль, крохмаль, за бажанням - спеції, і ретельно перемішуємо.
Формуємо котлети, обвалюють у панірувальних сухарях і готуємо на сковороді, в духовці або пароварці.
Готові котлети з капусти без яєць можна їсти як гарячими, так і холодними.