Компот з ірги
(покроковий рецепт з фото)
Жоден зварений вами компот не буде таким смачним і оригінальним, як компот з ірги - дуже терпкий, але в той же час солодкий і ароматний напій.
Вариться цей смачний компот простіше простого.
1. Моєму ягоди ірги і чорної смородини, даємо їм обсохнути. Кладемо їх в банки - завдяки цьому всі корисні властивості ягід не будуть загублені.
2. У каструльці варимо цукровий сироп - в воду кладемо цукор і варимо до тих пір, поки цукор не розтане. Заливаємо цукровим сиропом ягоди в банках.
3. Закриваємо кришечки, прогреваем банки в киплячій воді 4-5 хвилин. Компот з ірги готовий до тривалого зберігання. Усе!
- Ірга - 700 грам
- Чорна смородина - 300 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 300 грам
1. Моєму ягоди ірги і чорної смородини, даємо їм обсохнути. Кладемо їх в банки - завдяки цьому всі корисні властивості ягід не будуть загублені.
2. У каструльці варимо цукровий сироп - в воду кладемо цукор і варимо до тих пір, поки цукор не розтане. Заливаємо цукровим сиропом ягоди в банках.
3. Закриваємо кришечки, прогреваем банки в киплячій воді 4-5 хвилин. Компот з ірги готовий до тривалого зберігання. Усе!