Мармелад з ірги
(покроковий рецепт з фото)
Ірга - дуже корисний плід, містить цілий комплекс вітамінів. Його рекомендують вживати при захворюваннях серця і судин. Мармелад з ірги не тільки смачний, але і корисний.
Пропоную приготувати дуже корисний і смачний мармелад з плодів ірги. Він, безсумнівно, вам сподобається, тим більше, що приготувати його дуже просто. Всього кілька простих кроків.
1. Стиглі ягоди ірги переберіть і промийте під проточною водою.
2. Потім бланшуйте їх в киплячій воді протягом 2 хвилин, відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвої рідини.
3. Протріть іргу через сито, додайте цукор і розмішайте.
4. Желатин замочити на деякий час у кип'яченій воді, а коли він розбухне, додайте в мармеладную масу.
5. Ретельно перемішану суміш поставте на вогонь і варіть після закипання протягом 15 хвилин на середньому вогні.
Потім розлийте мармелад за формами і дайте повністю застигнути.
Приємного чаювання!
- Цукор - 500 грам
- Ірга - 1, 5 кілограма
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Склянка
1. Стиглі ягоди ірги переберіть і промийте під проточною водою.
2. Потім бланшуйте їх в киплячій воді протягом 2 хвилин, відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвої рідини.
3. Протріть іргу через сито, додайте цукор і розмішайте.
4. Желатин замочити на деякий час у кип'яченій воді, а коли він розбухне, додайте в мармеладную масу.
5. Ретельно перемішану суміш поставте на вогонь і варіть після закипання протягом 15 хвилин на середньому вогні.
Потім розлийте мармелад за формами і дайте повністю застигнути.
Приємного чаювання!