Рецепт Мармелад з ірги фото

Мармелад з ірги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Желатин
Низькокалорійні
На святковий стіл , Новий рік
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Ірга - дуже корисний плід, містить цілий комплекс вітамінів. Його рекомендують вживати при захворюваннях серця і судин. Мармелад з ірги не тільки смачний, але і корисний.

Опис приготування:

Пропоную приготувати дуже корисний і смачний мармелад з плодів ірги. Він, безсумнівно, вам сподобається, тим більше, що приготувати його дуже просто. Всього кілька простих кроків.

1. Стиглі ягоди ірги переберіть і промийте під проточною водою.

2. Потім бланшуйте їх в киплячій воді протягом 2 хвилин, відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвої рідини.

3. Протріть іргу через сито, додайте цукор і розмішайте.

4. Желатин замочити на деякий час у кип'яченій воді, а коли він розбухне, додайте в мармеладную масу.

5. Ретельно перемішану суміш поставте на вогонь і варіть після закипання протягом 15 хвилин на середньому вогні.

Потім розлийте мармелад за формами і дайте повністю застигнути.

Приємного чаювання!


  • Цукор - 500 грам
  • Ірга - 1, 5 кілограма
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 Склянка
Пропоную приготувати дуже корисний і смачний мармелад з плодів ірги. Він, безсумнівно, вам сподобається, тим більше, що приготувати його дуже просто. Всього кілька простих кроків.

1. Стиглі ягоди ірги переберіть і промийте під проточною водою.

2. Потім бланшуйте їх в киплячій воді протягом 2 хвилин, відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвої рідини.

3. Протріть іргу через сито, додайте цукор і розмішайте.

4. Желатин замочити на деякий час у кип'яченій воді, а коли він розбухне, додайте в мармеладную масу.

5. Ретельно перемішану суміш поставте на вогонь і варіть після закипання протягом 15 хвилин на середньому вогні.

Потім розлийте мармелад за формами і дайте повністю застигнути.

Приємного чаювання!

Схожі рецепти