Белевский мармелад
(покроковий рецепт з фото)
Всім Сластьона рекомендую рецепт натурального Бєлевського мармеладу. Нічим не відрізнити від всім відомого російського десерту! Дивимося і запам'ятовуємо рецепт!
Белевская продукція відома своїми оригінальними російськими рецептами і натуральністю. Так чому б не спробувати зробити і самим натуральний яблучний мармелад? Для приготування Бєлевського мармеладу нам буде потрібно стигла антонівка (як і в рецепті пастили). Дивимося далі рецепт.
- Яблука - 3-3, 5 кілограма
- Цукор - 1, 2 кілограма
Яблоки чистим, ріжемо часточками і відправляємо в протвине запікатися хвилин на 40.
Вони перетворюються на своєрідне пюре.
Пюре слід кілька разів ще перетерти через сито, щоб не було ніякого сміття і мармелад був без сторонніх предметів.
Щоб сильно не мучиться з такою чищенням пюре, раджу яблука на самому початку гарненько почистити від шкірки і насіння.
З початкової кількості яблук вийшла велика миска пюре.
Пюре перекладаємо в каструлю, ставимо на вогонь, розігріваємо, додаємо цукор.
Доведіть до кипіння і варіть хвилин 10-15 на невеликому вогні до загусання.
Застеліть деко пергаментом, рівномірно розподіліть пюре і відправте в розігріту до 80 градусів духовку підсихати на 2 годину. Потім духовку вимкніть, але мармелад залиште всередині ще на 5 годин. При необхідності процедуру сушіння мармеладу можете повторювати кілька разів, поки він не буде потрібної желеподібної консистенції.
Потім деко різко переверніть - і перед нами великий шматок домашнього Бєлевського мармеладу!
Всередині він щільний і майже твердий. Мармелад можете обваляти в цукрі перед подачею.