Цитрусовий мармелад
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам приготувати дуже смачне частування на десерт. Ніжний, ароматний, в міру солодкий, з яскраво вираженим цитрусовим смаком мармелад. Додавайте в цю солодкість цитрусові на свій смак.
Перед вами рецепт, як приготувати цитрусовий мармелад. М'якоть цитрусових уварюється з цукром до густої маси, потім додається агар-агар. При додаванні агар-агар мармелад залишається стабільним при кімнатній температурі і не прилипає до рук.
- Апельсин - 350 грам (вага очищеної м'якоті)
- Мандарин - 350 грам (вага очищеної м'якоті )
- Лимон - 40 грам (вага очищеної м'якоті )
- Цукор - 300 грам
- Інвертний сироп - 60 грам (або глюкозний сироп)
- Лимонна кислота - 2, 5 грами
- Вода - 2, 5 грами
- Якщо-якщо - 4 чайних ложки (без верху)
- Вода гаряча - 1/2 склянки
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка (подрібнена)
Підготуйте необхідні продукти. Лимонну кислоту розведіть у воді. Цитрусові вимийте. Агар-агар замочують 1/2 склянки гарячої води, розмішайте.
Цитрусові очистіть від шкірки, білої м'якоті і перегородок.
М'якоть цитрусових і цукор з'єднайте в каструльці з товстим дном, перемішайте, доведіть до кипіння. Додайте глюкозу. На повільному вогні варите протягом 15 хвилин. Не забувайте помішувати.
Додайте цедру апельсина, розмочений агар-агар, перемішайте, доведіть до кипіння, варіть при слабкому кипінні маси протягом 5-7 хвилин. Не забувайте помішувати! Додайте розведену лимонну кислоту, перемішайте, зніміть з вогню.
Розлийте масу по формах або в деко на силіконовий килимок. Дайте охолонути при кімнатній температурі.
Смачного!