Рецепт Цитрусовий мармелад фото

Цитрусовий мармелад
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування
Для дітей, Десерт
Солодке, Десерти, Мармелад

Хочу запропонувати вам приготувати дуже смачне частування на десерт. Ніжний, ароматний, в міру солодкий, з яскраво вираженим цитрусовим смаком мармелад. Додавайте в цю солодкість цитрусові на свій смак.

Перед вами рецепт, як приготувати цитрусовий мармелад. М'якоть цитрусових уварюється з цукром до густої маси, потім додається агар-агар. При додаванні агар-агар мармелад залишається стабільним при кімнатній температурі і не прилипає до рук.

  • Апельсин - 350 грам (вага очищеної м'якоті)
  • Мандарин - 350 грам (вага очищеної м'якоті )
  • Лимон - 40 грам (вага очищеної м'якоті )
  • Цукор - 300 грам
  • Інвертний сироп - 60 грам (або глюкозний сироп)
  • Лимонна кислота - 2, 5 грами
  • Вода - 2, 5 грами
  • Якщо-якщо - 4 чайних ложки (без верху)
  • Вода гаряча - 1/2 склянки
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка (подрібнена)
цитрусовий мармелад - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Лимонну кислоту розведіть у воді. Цитрусові вимийте. Агар-агар замочують 1/2 склянки гарячої води, розмішайте.
цитрусовий мармелад - фото крок 2
Цитрусові очистіть від шкірки, білої м'якоті і перегородок.
цитрусовий мармелад - фото крок 3
М'якоть цитрусових і цукор з'єднайте в каструльці з товстим дном, перемішайте, доведіть до кипіння. Додайте глюкозу. На повільному вогні варите протягом 15 хвилин. Не забувайте помішувати.
цитрусовий мармелад - фото крок 4
Додайте цедру апельсина, розмочений агар-агар, перемішайте, доведіть до кипіння, варіть при слабкому кипінні маси протягом 5-7 хвилин. Не забувайте помішувати! Додайте розведену лимонну кислоту, перемішайте, зніміть з вогню.
цитрусовий мармелад - фото крок 5
Розлийте масу по формах або в деко на силіконовий килимок. Дайте охолонути при кімнатній температурі.
цитрусовий мармелад - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти