Цитрусовий мільфей з горіхами і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Цитрусовий мільфей з горіхами і чорносливом можна з упевненістю назвати стравою високої кухні. Він виглядає дуже ошатно. До того ж, його подають у багатьох вишуканих і популярних ресторанах в Європі.
Приготуйте смачний і ароматний десерт за цим рецептом і ви точно здивуєте всіх своїх гостей. Якщо у вас є час і бажання, то тісто можна приготувати самостійно. Для тих, хто не має таких можливостей, тісто продається в магазині в готовому вигляді. Щоб дізнатися, як приготувати цитрусовий мільфей з горіхами і чорносливом, читайте цей рецепт.
- Бездріжджове листкове тісто - 200 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
- Вапно - 1 штука
- Фініки - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Урюк - 100 грам
- Мигдаль - 50 грам
- Fistashki - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Ванільний цукор - 125 грам (крем)
- Вершки 10% - 300 мілілітрів (крем)
- Крохмаль - 20 грам (крем)
- Борошно - 20 грам (крем)
- Жовток - 2 штуки (крем)
- Яйце - 1 штука (крем)
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка (крем)
- Сік лайма - 1 Ст. Ложка (крем)
- Обкладинка, цукрова пудра - За смаком
1
Листкове тісто необхідно розморозити при кімнатній температурі, розріжте на 2 рівних квадрата. Викладіть на деко і запікайте двадцять хвилин при температурі двісті градусів. Потім кожен квадратик розділіть на дві частини вздовж.
2
У мисці збийте яйце і жовтки з додаванням цукру до пишної світлої маси. Потім влийте сік лайма і додайте цедру. Просійте до інгредієнтів борошно з крохмалем і знову все збийте.
3
Вершки доведіть до кипіння і тонкою цівкою влийте в масу. Потім поставте крем на водяну баню і варіть десять хвилин, постійно його помішуючи. Готовий крем засудите.
4
Сухофрукти промийте і замочіть у воді. Потім обсушити їх і подрібніть, додавши мигдаль і фісташки. У невеликому сотейнику розігрійте масло, викладіть в нього сухофрукти з горіхами, додайте сік і цедру цитрусових, а також мед. Карамелізіруется інгредієнти.
5
На половинку готового листкового тіста викладіть крем, поверх нього карамелізовані сухофрукти з горіхами, накрийте другою половинкою тесту. Посипте все корицею і цукровою пудрою. Подавайте десерт до столу.