Цитрусовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Цей кекс дуже незвичайний за своєю структурою, так як він одночасно в міру вологий і розсипчастий. Цитрусовий кекс підкорить вас своїм лимонно-апельсиновим ароматом, подарувавши святковий настрій!
Такі кекси стануть для вас справжньою знахідкою, якщо вам необхідно швидко приготувати частування до чаю або кави. Дуже ароматні й ніжні по консистенції кекси просто тануть у роті! Особливо вони сподобаються любителям цитрусових, так як для приготування необхідно використовувати лимон і апельсин. Через молока і збитих білків тісто виходить досить пишним і повітряним, в міру вологим знизу і трохи розсипчастим зверху.
Дивіться, як приготувати цитрусовий кекс, і обов'язково порадуйте своїх близьких цієї випічкою.
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Лимон - 120 грам
- Апельсин - 120 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
1. У просіяне борошно додайте сіль і розпушувач. Перемішайте суміш. З лимона і апельсина вичавіть сік разом з м'якоттю і зніміть з них цедру.
2. Жовтки відокремте від білків, додайте вершкове масло, сік апельсина і лимона з м'якоттю, цедру лимона, цукор і перемішайте лопаткою.
3. Потім додайте 100 мл молока і перебити масу блендером до однорідного стану. Далі додайте решту молока і добре перемішайте.
4. Потім додайте просіяне борошно з сіллю і розпушувачем. Перебити масу блендером. Потім додайте в тісто збиті до стійких піків білки і акуратно перемішайте за допомогою лопатки.
5. Вилийте тісто в форми (з 2/3 форми) і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Смачного!