Цитрусовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Смачний пиріг з оригінальним і насиченим смаком. Готується дуже просто і швидко. Обов'язково приготуйте для своєї сім'ї.
Приготувати цитрусовий пиріг можна хоч до сімейного чаювання, хоч до приходу несподіваних гостей. Ніжний, ароматний, з трохи вологою текстурою, він неодмінно сподобається всім! Цедра - це справжнісінький джерело вітамінів, але крім цедри, в випічку, так само піде і сік. Такий пиріг стане відмінним доповненням до трапези в будь-який час року, а взимку - особливо! До речі, якщо додати до тесту трохи кардамону і кориці, то він придбає злегка східний смак. Неодмінно спробуйте!
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 250 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Лимон і апельсин ретельно помийте, обсушити і зніміть цедру. Потім відіжміть сік і процідіть (у мене вийшло 100 мл.).
Відокремте жовтки від білків, додайте до них цукор і добре збийте.
Потім додайте до яєчної маси розм'якшене вершкове масло, цедру і сік цитрусових.
Збийте все разом ще раз.
Додайте борошно і розпушувач.
Перемішайте все до однорідності і додайте збиті білки. Білки збиваємо в окремій мисці з дрібкою солі, до стійкої піни.
Перемішайте все лопаткою рухами знизу вгору і перекладіть тісто в змащену маслом форму для випічки. Дно і боки застеліть пергаментом або обсипте манкою. Випікайте в духовці при температурі 170 градусів близько 60 хвилин.
Цитрусовий пиріг готовий.
Перед подачею його за бажанням можна посипати цукровою пудрою. Смачного!