Рецепт Цитрусовий пиріг фото

Цитрусовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Фрукти, Апельсин, Лимон
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Смачний пиріг з оригінальним і насиченим смаком. Готується дуже просто і швидко. Обов'язково приготуйте для своєї сім'ї.

Приготувати цитрусовий пиріг можна хоч до сімейного чаювання, хоч до приходу несподіваних гостей. Ніжний, ароматний, з трохи вологою текстурою, він неодмінно сподобається всім! Цедра - це справжнісінький джерело вітамінів, але крім цедри, в випічку, так само піде і сік. Такий пиріг стане відмінним доповненням до трапези в будь-який час року, а взимку - особливо! До речі, якщо додати до тесту трохи кардамону і кориці, то він придбає злегка східний смак. Неодмінно спробуйте!

  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Борошно - 250 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
цитрусовий пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
цитрусовий пиріг - фото крок 2
Лимон і апельсин ретельно помийте, обсушити і зніміть цедру. Потім відіжміть сік і процідіть (у мене вийшло 100 мл.).
цитрусовий пиріг - фото крок 3
Відокремте жовтки від білків, додайте до них цукор і добре збийте.
цитрусовий пиріг - фото крок 4
Потім додайте до яєчної маси розм'якшене вершкове масло, цедру і сік цитрусових.
цитрусовий пиріг - фото крок 5
Збийте все разом ще раз.
цитрусовий пиріг - фото крок 6
Додайте борошно і розпушувач.
цитрусовий пиріг - фото крок 7
Перемішайте все до однорідності і додайте збиті білки. Білки збиваємо в окремій мисці з дрібкою солі, до стійкої піни.
цитрусовий пиріг - фото крок 8
Перемішайте все лопаткою рухами знизу вгору і перекладіть тісто в змащену маслом форму для випічки. Дно і боки застеліть пергаментом або обсипте манкою. Випікайте в духовці при температурі 170 градусів близько 60 хвилин.
цитрусовий пиріг - фото крок 9
Цитрусовий пиріг готовий.
цитрусовий пиріг - фото крок 10
Перед подачею його за бажанням можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти