Рецепт Апельсиновий мармелад фото

Апельсиновий мармелад
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шотландська кухня
Фрукти, Апельсин
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл
Десерти, Мармелад

Заготовлюючи солодощі на зиму, не забудьте про апельсиновий мармелад! Традиційне шотландське ласощі на вашому столі.

Починаємо приготування апельсинового мармеладу! Для початку переконайтеся, що у вас під рукою є всі необхідні інгредієнти і, звичайно ж, формочки або баночки для мармеладу.

Переконалися? прямуємо далі. Сік з апельсинів необхідно вичавити, з трьох-чотирьох соковитих апельсинів маємо отримати 350 мл соку.

50 мл апельсинового соку перемішайте з цукром. У сік, що залишився додайте агар-агар і залиште настоюватися на 20 хвилин.

Апельсиновий сік, перемішаний з цукром, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте в нього настояний з агар-агаром сік і знову доведіть до кипіння.

Розлийте ще гарячий апельсиновий мармелад по формах або баночках і залиште застигати при кімнатній температурі 3 годину.

Хоча мармелад родом з Шотландії, найбільшими його любителями є англійці. У кожній другій родині сніданок не обходиться без цього приголомшливого ласощі.

Я закохалася в мармелад саме в Англії, коли гостювала у сестри. Звичайно, я і раніше їла мармелад, але він був магазинним, фабрика, загалом, якимось несправжнім! І тільки домашній мармелад переконав мене у своїй незамінності на кухні молодої господині! До речі, першим мармеладом, який подали короля Шотландії, був саме апельсиновий мармелад!

Смачного!

  • Апельсин - 3-4 штук (виберіть найсоковитіші апельсини.)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Якщо-якщо - 1 Чайна ложка
Починаємо приготування апельсинового мармеладу! Для початку переконайтеся, що у вас під рукою є всі необхідні інгредієнти і, звичайно ж, формочки або баночки для мармеладу.

Переконалися? прямуємо далі. Сік з апельсинів необхідно вичавити, з трьох-чотирьох соковитих апельсинів маємо отримати 350 мл соку.

50 мл апельсинового соку перемішайте з цукром. У сік, що залишився додайте агар-агар і залиште настоюватися на 20 хвилин.

Апельсиновий сік, перемішаний з цукром, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте в нього настояний з агар-агаром сік і знову доведіть до кипіння.

Розлийте ще гарячий апельсиновий мармелад по формах або баночках і залиште застигати при кімнатній температурі 3 годину.

Хоча мармелад родом з Шотландії, найбільшими його любителями є англійці. У кожній другій родині сніданок не обходиться без цього приголомшливого ласощі.

Я закохалася в мармелад саме в Англії, коли гостювала у сестри. Звичайно, я і раніше їла мармелад, але він був магазинним, фабрика, загалом, якимось несправжнім! І тільки домашній мармелад переконав мене у своїй незамінності на кухні молодої господині! До речі, першим мармеладом, який подали короля Шотландії, був саме апельсиновий мармелад!

Смачного!

Схожі рецепти