Рецепт Апельсиновий мармелад фото

Апельсиновий мармелад
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шотландська кухня
Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Заготовлюючи солодощі на зиму, не забудьте про апельсиновий мармелад! Традиційне шотландське ласощі на вашому столі.

Опис приготування:

Починаємо приготування апельсинового мармеладу! Для початку переконайтеся, що у вас під рукою є всі необхідні інгредієнти і, звичайно ж, формочки або баночки для мармеладу.

Переконалися? прямуємо далі. Сік з апельсинів необхідно вичавити, з трьох-чотирьох соковитих апельсинів маємо отримати 350 мл соку.

50 мл апельсинового соку перемішайте з цукром. У сік, що залишився додайте агар-агар і залиште настоюватися на 20 хвилин.

Апельсиновий сік, перемішаний з цукром, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте в нього настояний з агар-агаром сік і знову доведіть до кипіння.

Розлийте ще гарячий апельсиновий мармелад по формах або баночках і залиште застигати при кімнатній температурі 3 годину.

Хоча мармелад родом з Шотландії, найбільшими його любителями є англійці. У кожній другій родині сніданок не обходиться без цього приголомшливого ласощі.

Я закохалася в мармелад саме в Англії, коли гостювала у сестри. Звичайно, я і раніше їла мармелад, але він був магазинним, фабрика, загалом, якимось несправжнім! І тільки домашній мармелад переконав мене у своїй незамінності на кухні молодої господині! До речі, першим мармеладом, який подали короля Шотландії, був саме апельсиновий мармелад!

Смачного!

  • Апельсин - 3-4 штук (виберіть найсоковитіші апельсини.)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Якщо-якщо - 1 Чайна ложка
Починаємо приготування апельсинового мармеладу! Для початку переконайтеся, що у вас під рукою є всі необхідні інгредієнти і, звичайно ж, формочки або баночки для мармеладу.

Переконалися? прямуємо далі. Сік з апельсинів необхідно вичавити, з трьох-чотирьох соковитих апельсинів маємо отримати 350 мл соку.

50 мл апельсинового соку перемішайте з цукром. У сік, що залишився додайте агар-агар і залиште настоюватися на 20 хвилин.

Апельсиновий сік, перемішаний з цукром, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте в нього настояний з агар-агаром сік і знову доведіть до кипіння.

Розлийте ще гарячий апельсиновий мармелад по формах або баночках і залиште застигати при кімнатній температурі 3 годину.

Хоча мармелад родом з Шотландії, найбільшими його любителями є англійці. У кожній другій родині сніданок не обходиться без цього приголомшливого ласощі.

Я закохалася в мармелад саме в Англії, коли гостювала у сестри. Звичайно, я і раніше їла мармелад, але він був магазинним, фабрика, загалом, якимось несправжнім! І тільки домашній мармелад переконав мене у своїй незамінності на кухні молодої господині! До речі, першим мармеладом, який подали короля Шотландії, був саме апельсиновий мармелад!

Смачного!

Схожі рецепти