Апельсиновий мармелад
(покроковий рецепт з фото)
Заготовлюючи солодощі на зиму, не забудьте про апельсиновий мармелад! Традиційне шотландське ласощі на вашому столі.
Починаємо приготування апельсинового мармеладу! Для початку переконайтеся, що у вас під рукою є всі необхідні інгредієнти і, звичайно ж, формочки або баночки для мармеладу.
Переконалися? прямуємо далі. Сік з апельсинів необхідно вичавити, з трьох-чотирьох соковитих апельсинів маємо отримати 350 мл соку.
50 мл апельсинового соку перемішайте з цукром. У сік, що залишився додайте агар-агар і залиште настоюватися на 20 хвилин.
Апельсиновий сік, перемішаний з цукром, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте в нього настояний з агар-агаром сік і знову доведіть до кипіння.
Розлийте ще гарячий апельсиновий мармелад по формах або баночках і залиште застигати при кімнатній температурі 3 годину.
Хоча мармелад родом з Шотландії, найбільшими його любителями є англійці. У кожній другій родині сніданок не обходиться без цього приголомшливого ласощі.
Я закохалася в мармелад саме в Англії, коли гостювала у сестри. Звичайно, я і раніше їла мармелад, але він був магазинним, фабрика, загалом, якимось несправжнім! І тільки домашній мармелад переконав мене у своїй незамінності на кухні молодої господині! До речі, першим мармеладом, який подали короля Шотландії, був саме апельсиновий мармелад!
Смачного!
- Апельсин - 3-4 штук (виберіть найсоковитіші апельсини.)
- Цукор - 1 Склянка
- Якщо-якщо - 1 Чайна ложка
Переконалися? прямуємо далі. Сік з апельсинів необхідно вичавити, з трьох-чотирьох соковитих апельсинів маємо отримати 350 мл соку.
50 мл апельсинового соку перемішайте з цукром. У сік, що залишився додайте агар-агар і залиште настоюватися на 20 хвилин.
Апельсиновий сік, перемішаний з цукром, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте в нього настояний з агар-агаром сік і знову доведіть до кипіння.
Розлийте ще гарячий апельсиновий мармелад по формах або баночках і залиште застигати при кімнатній температурі 3 годину.
Хоча мармелад родом з Шотландії, найбільшими його любителями є англійці. У кожній другій родині сніданок не обходиться без цього приголомшливого ласощі.
Я закохалася в мармелад саме в Англії, коли гостювала у сестри. Звичайно, я і раніше їла мармелад, але він був магазинним, фабрика, загалом, якимось несправжнім! І тільки домашній мармелад переконав мене у своїй незамінності на кухні молодої господині! До речі, першим мармеладом, який подали короля Шотландії, був саме апельсиновий мармелад!
Смачного!