Рецепт Домашній мармелад з айви фото

Домашній мармелад з айви
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Фрукти , Айва
На полуденок , Для дітей
Солодке , Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Якщо до якості магазинних солодощів у вас є претензії, рекомендую замінити їх натуральними і корисними ласощами, зробленими своїми руками. Один з таких нескладний варіантів перед вами.

Опис приготування:

Хочу запропонувати вам відтворити на власній кухні цю нескладну ідею, як приготувати домашній мармелад з айви. Його можна подавати до столу з печивом, шоколадом, сиром, просто до чаю. Для діток і дорослих, це відмінний десерт! Перший етап можна зробити ввечері, щоб з ранку відразу відправити на плиту.

  • Айва - 1.5 кілограма
  • Цукор - 4.5 склянки
домашній мармелад з айви - фото крок 1
1. Айву вимийте і очистіть. Наріжте невеликими кубиками, викладіть в каструлю з товстим дном.
домашній мармелад з айви - фото крок 2
2. Засипте цукром і залиште на 4-5 годин, щоб утворився сік.
домашній мармелад з айви - фото крок 3
3. Після відправте на вогонь. Як тільки сироп закипить, приберіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і млоїте близько години айву до м'якості.
домашній мармелад з айви - фото крок 4
4. Готову айву подрібніть блендером в пюре.
домашній мармелад з айви - фото крок 5
5. Перекладіть в зручну форму, трохи остудіть і приберіть в холодильник до застигання. Після акуратно наріжте шматочками і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти