Домашній мармелад з айви
(покроковий рецепт з фото)
Якщо до якості магазинних солодощів у вас є претензії, рекомендую замінити їх натуральними і корисними ласощами, зробленими своїми руками. Один з таких нескладний варіантів перед вами.
Хочу запропонувати вам відтворити на власній кухні цю нескладну ідею, як приготувати домашній мармелад з айви. Його можна подавати до столу з печивом, шоколадом, сиром, просто до чаю. Для діток і дорослих, це відмінний десерт! Перший етап можна зробити ввечері, щоб з ранку відразу відправити на плиту.
- Айва - 1.5 кілограма
- Цукор - 4.5 склянки
1. Айву вимийте і очистіть. Наріжте невеликими кубиками, викладіть в каструлю з товстим дном.
2. Засипте цукром і залиште на 4-5 годин, щоб утворився сік.
3. Після відправте на вогонь. Як тільки сироп закипить, приберіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і млоїте близько години айву до м'якості.
4. Готову айву подрібніть блендером в пюре.
5. Перекладіть в зручну форму, трохи остудіть і приберіть в холодильник до застигання. Після акуратно наріжте шматочками і подавайте до столу. Смачного!