Джем з айви
(покроковий рецепт з фото)
Чим добре джем з айви? По перше, джем з айви дуже густої консистенції, його зручно додавати в пироги і в булочки, джем при випіканні не випливає. По-друге, цей джем дуже смачний і корисний!
Покроковий рецепт джему з айви:
Şag1: Айву потрібно гарненько промити. Вирізати серцевину, видалити насіння і нарізати невеликими шматочками.
КРОК 2: Часточки укласти в каструлю і залити водою так, щоб покривало тільки фрукти. Варити близько 40-50 хвилин, поки айва не стане зовсім м'якою і не поміняє колір (стане червоно-рожевої).
Шаг3: Якщо вода за час варіння не встигла вся випаруватися, тоді злийте її. Потім ложкою розімніть фрукти, або скористайтеся блендером. З айви потрібно зробити пюре і додати цукор.
Шаг4: Потім джем поставити назад на повільний вогонь і варити до загустіння. Періодично помішувати. Приблизно за 30 хвилин джем стане таким як треба!
Şag5: Гарячий джем розлити по банках. Зберігати в холодильнику!
Бажаю удачі в приготуванні джему з айви і приємного чаювання!
- Айва - 1 кілограм
- Цукор - 400 грам
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Şag1: Айву потрібно гарненько промити. Вирізати серцевину, видалити насіння і нарізати невеликими шматочками.
КРОК 2: Часточки укласти в каструлю і залити водою так, щоб покривало тільки фрукти. Варити близько 40-50 хвилин, поки айва не стане зовсім м'якою і не поміняє колір (стане червоно-рожевої).
Шаг3: Якщо вода за час варіння не встигла вся випаруватися, тоді злийте її. Потім ложкою розімніть фрукти, або скористайтеся блендером. З айви потрібно зробити пюре і додати цукор.
Шаг4: Потім джем поставити назад на повільний вогонь і варити до загустіння. Періодично помішувати. Приблизно за 30 хвилин джем стане таким як треба!
Şag5: Гарячий джем розлити по банках. Зберігати в холодильнику!
Бажаю удачі в приготуванні джему з айви і приємного чаювання!