Рецепт Джем з айви фото

Джем з айви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Айва
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Джеми, Заготовки

Чим добре джем з айви? По перше, джем з айви дуже густої консистенції, його зручно додавати в пироги і в булочки, джем при випіканні не випливає. По-друге, цей джем дуже смачний і корисний!

Покроковий рецепт джему з айви:

Şag1: Айву потрібно гарненько промити. Вирізати серцевину, видалити насіння і нарізати невеликими шматочками.

КРОК 2: Часточки укласти в каструлю і залити водою так, щоб покривало тільки фрукти. Варити близько 40-50 хвилин, поки айва не стане зовсім м'якою і не поміняє колір (стане червоно-рожевої).

Шаг3: Якщо вода за час варіння не встигла вся випаруватися, тоді злийте її. Потім ложкою розімніть фрукти, або скористайтеся блендером. З айви потрібно зробити пюре і додати цукор.

Шаг4: Потім джем поставити назад на повільний вогонь і варити до загустіння. Періодично помішувати. Приблизно за 30 хвилин джем стане таким як треба!

Şag5: Гарячий джем розлити по банках. Зберігати в холодильнику!

Бажаю удачі в приготуванні джему з айви і приємного чаювання!


  • Айва - 1 кілограм
  • Цукор - 400 грам
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Покроковий рецепт джему з айви:

Şag1: Айву потрібно гарненько промити. Вирізати серцевину, видалити насіння і нарізати невеликими шматочками.

КРОК 2: Часточки укласти в каструлю і залити водою так, щоб покривало тільки фрукти. Варити близько 40-50 хвилин, поки айва не стане зовсім м'якою і не поміняє колір (стане червоно-рожевої).

Шаг3: Якщо вода за час варіння не встигла вся випаруватися, тоді злийте її. Потім ложкою розімніть фрукти, або скористайтеся блендером. З айви потрібно зробити пюре і додати цукор.

Шаг4: Потім джем поставити назад на повільний вогонь і варити до загустіння. Періодично помішувати. Приблизно за 30 хвилин джем стане таким як треба!

Şag5: Гарячий джем розлити по банках. Зберігати в холодильнику!

Бажаю удачі в приготуванні джему з айви і приємного чаювання!

Схожі рецепти