Рецепт Желе з айви фото

Желе з айви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Айва
Низькокалорійні
Для дітей , Десерт
Заготовки , Десерти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Свіжу айву я, як і багато інших, не дуже люблю, зате завжди з радістю їдять желе з цього фрукта. На мій погляд, таке желе це взагалі один з кращих способів заготовки айви на зиязикай період.

Опис приготування:

Кожен, хто хоч раз пробував айву, знає, що смак у цього фрукта терпкий, зате аромат просто неймовірний, тому найкраще їсти айву не в свіжому вигляді, а робити з неї різні заготовки. Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати желе з айви, дуже смачні ласощі, яке підкорить всю вашу сім'ю. Я намагаюся щороку робити желе з айви в домашніх умовах, тому що потім протягом всієї осені і зими я можу їсти його з чаєм, а також використовувати для приготування випічки і десертів.

  • Айва - 1 кілограм (вага очищеної айви)
  • Вода - 700 грам
  • Цукор желюючий - 500 грам (з 1 кг айвового соку)
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
желе з айви - фото крок 1
Насамперед айву, природно, потрібно промити і висушити, підготувати всі інші інгредієнти.
желе з айви - фото крок 2
Далі ми очищаємо плоди від серцевини і хвостиків, нарізаємо айву на невеликі часточки. Після цього нам необхідно зважити айву, тому що виходячи з маси очищеного фрукта, ми будемо відміряти воду.
желе з айви - фото крок 3
На кожен кілограм айви ми додаємо по 700 грам води і по одній чайній ложці лимонного соку. Ставимо каструлю з цими інгредієнтами на вогонь і доводимо масу до кипіння, варимо айву протягом 1 години на повільному вогні.
желе з айви - фото крок 4
Після цього перекладаємо отриману масу в дрібне сито (його ще можна вистилати марлею) і залишаємо в такому вигляді на 2 годину, щоб сік повністю стек.
желе з айви - фото крок 5
Після закінчення часу кількість отриманого айвового соку також потрібно виміряти.
желе з айви - фото крок 6
Переливаємо сік в каструлю і додаємо на кожен кілограм соку по 500 грам цукру. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо рідину до кипіння і варимо 1-3 хвилини.
желе з айви - фото крок 7
Потім розливаємо наше майбутнє желе по стерилізованим баночках, закриваємо їх щільно кришками і залишаємо до повного охолодження.
желе з айви - фото крок 8
А взимку всією сім'єю пробуємо желе і згадуємо сонячне літо. Смачного!

Схожі рецепти