Компот з яблук і айви
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ароматний і корисний компот з яблук і айви можна приготувати в кінці літа або восени, коли ці фрукти є в продажу. Вибирайте яблука без парафіну на шкірці!
Напій можна приготувати за 15 хвилин при наявності всіх інгредієнтів, подають його теплим або холодним, з солодкою випічкою, десерт. Компот можна взяти з собою на роботу, пікнік, в поїздку або в школу. Головне - швидко очистити айву і яблука, поки вони не потемніли.
- Айва - 2 штуки
- Яблуко - 2 штуки
- Цукор - 70 грам
- Вода - 1 літр
Підготуйте зазначені інгредієнти. При покупці огляньте айву, часто трапляються зіпсовані хробаками плоди.
Яблука промийте у воді, розріжте на четвертинки і зріжте насіннєві блоки. Якщо на шкірці фруктів є парафін, то обов'язково зріжте її. Промийте четвертинки і наріжте їх скибочками в каструлю, в якій збираєтеся варити компот. Точно так же очистіть і наріжте айву.
Всипте в каструлю цукор. За бажанням можете додати дрібку лимонної кислоти або лимонний сік.
Влийте теплу воду і помістіть каструлю на плиту. Доведіть її вміст до кипіння, потім нагрівання зменшіть до помірного і відваріть компот приблизно 15-20 хвилин до м'якості нарізок.
Як тільки нарізки віддадуть свій аромат і смак рідини - компот повністю готовий! Спробуйте його на смак, скоректуйте при необхідності, додаючи цукор або лимонну кислоту.
Розлийте в склянки або чашки, подайте до столу або гарячим, або охолодженим. Напій смачний в будь-якому вигляді!