Компот з брусниці та яблук
(покроковий рецепт з фото)
Зварити компот з брусниці та яблук - це значить забезпечити себе і свою сім'ю великим запасом вітамінів на зиму. У компоті брусниця зберігає безліч своїх корисних властивостей. Спробуйте, смачно!
Компот з брусниці та яблук виходить в міру кислуватим, він прекрасно втаязикє спрагу і, що найголовніше, насичує ваш організм безліччю корисних вітамінів. Брусничний компот - відмінний спосіб уникнути авітамінозу в кінці зими і початку весни. Більш того, він не тільки корисний, але ще і дуже смачний.
- Брусниця - 2 кілограма
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 4 L
По перше, правильно вибираємо брусницю. Невірно вважається, що для компоту можна використовувати не найсвіжішу ягоду - дурниця, навпаки, для варіння компоту потрібні дуже стиглі, не мають ніяких ознак псування ягоди. Стиглі ягоди потрібно очистити і промити, потім дати обсохнути.
Яблука краще брати зелених сортів. Яблука миємо, даємо обсохнути, потім ріжемо на 7-8 рівних часточок, попередньо вирізаємо середину.
В окропі розчиняємо цукор, кладемо в нього наші яблука. Варимо близько 15 хвилин, після чого яблука виймаємо з відвару, а замість них додаємо брусницю. Відварюємо брусницю до тих пір, поки вона не стане прозорою, і теж виймаємо з відвару. Усе, бруснично-яблучний компот готовий - залишилося закатати його по банках. У кожну банку на дно кладемо трохи відварених яблук і брусниці, потім - заливаємо компотом і закручуємо.
Компот з брусниці та яблук подавати до столу охолодженим.