Желе з брусниці
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найбільш незвичайних за смаком желе, які доводилося куштувати - желе з брусниці. З невеликою кислинкою, дуже оригінальне. Дітям желе з брусниці сподобалося - спробуйте приготувати і ви.
Желе з брусниці володіє дуже насиченим, трохи кисленьким смаком. Це - десерт, який сподобається не тільки дітям, але і дорослим. Баночки з брусничним желе можуть зберігатися дуже довго, взимку цей десерт - відмінний спосіб не тільки поласувати, але і дати відсіч інфекціям, адже в брусничним желе є чимало вітамінів і корисних для організму речовин.
- Брусниця - 8 склянок
- Цукор - 4 склянки
- Вода - 3 склянки
- Желатин - 50 грам
Кладемо всі наші ягоди в глибоку каструльку, злегка обливає їх окропом. Воду зливаємо, залишаємо зовсім небагато окропу на дні і ягоди. Потім за допомогою толкушкой необхідно розчавити наші ягоди до стану пюре. Попереджаю, робіть це обережно - ягоди дуже бризкаються.
Проціджуємо брусничне пюре через марлю.
Після простого проціджування руками за допомогою марлі вичавлюємо з журавлини все соки. Не соромтеся тиснути щосили, чим більше видавіть - тим краще.
У вас вийде приблизно 5 склянок добірного брусничного соку. Додаємо в нього цукор, ставимо на вогонь і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Як тільки рідина закипить - додаємо желатин і варимо ще кілька хвилин на повільному вогні, активно помішуючи.
Розливаємо отриману рідину по чистим сухим баночках. Закручиваем баночки, кип'ятимо їх хвилин 10-15, і відправляємо на зберігання. Желе з брусниці готове!