Компот з брусниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Взимку нам особливо потрібні вітаміни і корисні речовини, тому влітку і восени необхідно зробити якомога більше заготовок, і я пропоную вам неймовірно смачний і корисний компот з брусниці.
Брусниця, мабуть, одна з найкорисніших лісових ягід, з якої можна приготувати багато різних страв і заготовок. Рецепт приготування компоту з брусниці на зиму, про який розповім вам я, напевно, найпростіший спосіб обробки і зберігання цієї ягоди. І крім своїх цілющих властивостей такої компот має приємний смак, який сподобається всім, хто не любить дуже солодкі напої. І якщо вам цікаво, як приготувати компот з брусниці на зиму, то я з задоволенням розповім вам про це. А взимку ви зможете відкрити баночку чудового корисного компотік і насолодитися його відмінним смаком.
- Брусниця свіжа - 2-3 склянок
- Вода - 3 L
- Цукор - 500 мілілітрів
У складі я написала інгредієнти на одну трилітрову банку, тому множте все в залежності від кількості ваших банок. Отже, переконайтеся, що банки добре промиті (їх можна не стерилізувати).
Тепер переберіть брусницю і ретельно її промийте.
Далі розкладаємо ягоди по банкам, вони повинні займати приблизно 1/3-2/3 обсягу банки.
Кришки для банок опускаємо в воду і кип'ятимо їх кілька хвилин.
Потім наливаємо в каструлю воду і ставимо її на вогонь.
Додаємо в воду 500 мл Цукор, перемішуємо і варимо пару хвилин.
Знімаємо каструлю з вогню і заливаємо сиропом ягоди так, щоб рідина повністю займала банку і навіть переливалася через верх.
Закриваємо банку кришкою.
Все закочені банки виставляємо на підлогу дном вгору і накриваємо ковдрою на 12 годин.
Готовий компот потрібно зберігати в прохолодному місці, наприклад, в погребі.