Компот з брусниці
(покроковий рецепт з фото)
Брусниця містить в собі безліч корисних речовин, вітамінів, антиоксидантів, має жиросжигающие властивості, а також покращує травлення. А ще такий компот дуже смачний і чудово втаязикє спрагу.
Є багато варіантів, як приготувати компот з брусниці. Одне з найкращих поєднань для компоту - це брусниця і журавлина. У цих ягід приємна кислинка і невелика гіркота. Компот виходить яскравого червоного кольору, він буде повний вітамінів. Також можна зварити компот з яблуками, грушами, чорницею, малиною або цитрусовими.
- Брусниця - 500 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вода - 3 L
- Паличка кориці - 1 штука
- Імбир корінь - 1 Ст. Ложка
1
Вимийте і висушіть ягоди. Якщо брусниця заморожена, залиште її розморожувати.
2
В емальованій каструлі закип'ятити воду.
3
Додайте цукор і перемішайте до повного його розчинення.
4
Опустіть в воду брусницю і через 4 хвилини кип'ятіння вимкніть вогонь.
5
Додайте тертий імбир і паличку кориці.