Кисіль з брусниці
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль з брусниці є не тільки смачним, але ще і неймовірно корисним напоєм. Знаю, що брусничний кисіль навіть допомагає боротися з деякими хворобами, так що - беремо на озброєння.
Брусниця - надзвичайно багата і корисна ягода, захищає від безлічі інфекцій і захворювань, а кисіль з брусниці - один з кращих спосіб приготувати ягоду так, щоб вона втрачала мінімум своїх корисних властивостей. Кисіль з брусниці подобається і дорослим, і дітям - він не дуже солодкий і не надто кислий. Те, що треба.
- Гаряча вода - 1 літр
- Холодна вода - 1 Склянка
- Брусниця - 300 грам
- Картопляний Крамал - 50 грам
- Цукор - 80 грам
Обдаємо окропом брусницю, даємо обсохнути. Обсохлу ягоду кладемо в чашу для блендера і подрібнюємо (на фото - бездротової блендер, тому не лякайтеся :)).
Перемелені брусницю викладаємо в каструлю, заливаємо гарячою водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки закипить - знімаємо з вогню і двічі ретельно проціджуємо через сито.
Одержаний ягідний відвар зливаємо назад в каструлю, додаємо в нього цукор і ще раз доводимо до кипіння. Одночасно при цьому, в склянці холодної води розмішуємо крохмаль, додаємо його в відвар і ще раз кип'ятимо, активно перемішуючи.
Коли кисіль закипить, відразу ж знімаємо його з вогню, переливаємо в іншу посудину і обов'язково накриваємо кришкою. Даємо настоятися.
До столу брусничний кисіль можна подавати як гарячим, так і холодним.