Компот із цілих яблук
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний спосіб зберегти яблука цілими на зиму - приготувати компот з цілих яблук методом подвійного заливки. Крім ароматного і солодкого напою ви отримаєте соковиті і солодкі плоди.
Бажано спробувати яблука перед приготуванням компоту, щоб знати, яка кількість цукру необхідно додати. Заготівля відмінно зберігається в прохолодному приміщенні, термін її придатності - 1 рік. З таких яблук, якщо ви їх не з'їли при розтині консервації, можна приготувати начинку для пирогів.
- Яблука - 4-5 штук
- Цукор - 100 грам
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 600 мілілітрів
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 1 літр. Підготуйте зазначені продукти.
Яблука промийте у воді, наповніть ними чисту банку. За бажанням ви можете збільшити норму інгредієнтів, якщо наповнюєте 2-х або 3-х літрові ємності.
Закип'ятіть воду в чайнику і влийте її в банку до верху. Накрийте ємність жерстяної кришкою і залиште для пропарювання на 15 хвилин. Якщо яблука великі, то таких пропарювання необхідно зробити два, щоб окріп дістався і до середини плода, інакше компот заграє.
Через зазначений час змініть кришку на зливну.
Всипте в каструлю цукор і влийте лимонний сік. Можна використовувати пару пучок лимонної кислоти, якщо лимона у вас немає в наявності. Перелийте рідина з банки в каструлю, а каструлю помістіть на плиту і доведіть її вміст до кипіння.
Вимкніть нагрів і влийте гарячий сироп в банку з яблуками. Відразу ж закрийте за допомогою закаточного ключа або закрутіть гарячими кришками по різьбі.
Остудіть консервацію при кімнатній температурі, а потім перенесіть в підвал, льох або гараж до зими.