Компот із цілих груш
(покроковий рецепт з фото)
Компот із цілих груш на зиму - це смачний і корисний напій, а також не менш смачні фрукти, які в холодну пору року будуть дуже до речі на вашому обідньому столі.
Приготувати компот з цілих груш на зиму дуже просто і швидко. Наступні дії з покроковим описом і все вийде. Використовуйте для цього рецепта цілі, неушкоджені груші, твердих сортів. Тоді десерт вийде смачним і корисним. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить банку об'ємом 1, 5 L.
- Груша - 1 кілограм
- Цукор - 200 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
Підготуйте інгредієнти для приготування компоту з груш.
Груші помийте, обірвемо хвостики і викладіть в каструлю.
Залийте груші чистої, фільтрованої водою і поставте каструлю на плиту.
Варіть груші з моменту закипання 15-20 хвилин.
Після викладіть варені груші в стерилізовані банки.
У грушевий відвар додайте цукор за смаком і сік половини лимона. Лимон можна замінити лимонною кислотою. Буде потрібно чверть чайної ложки. Проваріть сироп 2-3 хвилини.
Залийте груші в банку гарячим сиропом.
Засукайте банку стерилізованими кришками. Переверните банку верх дном, накрийте ковдрою і дайте постояти до повного охолодження. Зберігайте компот з цілих груш в прохолодному приміщенні.