Варення з дрібних цілих яблук
(покроковий рецепт з фото)
Варення з дрібних цілих яблук можна запросто зварити в домашніх умовах. Для цього найчастіше використовуються ранетки або райські яблучка. Вони дуже дрібні, тому їх можна залишити в варення цілком.
Всього кілька інгредієнтів і трохи часу - і у вас готове смачне і красиве яблучне варення з цілих плодів. Воно просто приголомшливо виглядає на столі. Подавайте його в вазочках до чаю. Щоб дізнатися, як приготувати варення з дрібних цілих яблук, просто прочитайте цей рецепт.
- Райські яблучка - 1 кілограм
- Цукровий пісок - 1 кілограм
- Вода - 300 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
Для цього рецепта вам знадобляться стиглі райські яблучка. У свіжому вигляді вони трохи гірчать, а ось в варення будуть просто відмінними і ароматними.
Яблука гарненько промийте. Найкраще покласти їх в миску, залити холодною водою, промити і кілька разів поміняти воду. Потім плоди обсушити і трошки підрівняйте їх хвостики.
Наколи яблучка зубочисткою і бланшувати в киплячій воді. Потім відразу обдайте крижаною. Окремо зваріть цукровий сироп. Покладіть в нього яблука і залиште на ніч.
Вранці поставте яблука в сиропі на вогонь і доведіть до кипіння. Лимон вимийте і наріжте на скибочки. Потім киньте їх до яблук і варіть десять хвилин. Розлийте варення по банкам і закрийте їх кришками.