Варення з ранеток цілих
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам вдалося зібрати хоча б 1 кг Ранетки, пропоную приготувати з них смачне варення. Яблучка в варення залишаються цілими (з гілочкою) і, до того ж, дуже красивими. Прекрасне варення на зиму!
Саме час поділиться з вами класичним рецептом варення з цілісних ранеток. Важливо відмітити, що вариться воно з яблук з гілочкою, яка обрізається повністю. Готове варення потрібно зберігати в прохолодному місці, наприклад, в коморі, в погребі чи в холодильнику. Відкрийте взимку баночку варення з ранеток, заваріть гарячого чаю - і насолоджуйтеся!
- Ранетки - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 250 мілілітрів
Ретельно промиваємо яблучка. Підрізаємо їм хвостики, але не до кінця. Протикаємо кожної яблучко кілька разів зубочисткою.
Кип'ятимо воду, і перекладаємо яблука в каструлю з киплячою водою на 5 хвилин. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо холодної (за допомогою холодної води).
Змішуємо воду з цукром, і варимо на повільному вогні до повного розчинення останнього.
Заливаємо яблука сиропом, варимо 15 хвилин. Пінку видаляємо.
Накриваємо яблука кришкою і залишаємо на 2 годину, щоб повністю охололи. Після чого повторюємо процедуру ще раз.
Закочує готове варення в стерилізовані банки. Смачного!