Рецепт Варення з ранеток цілих фото

Варення з ранеток цілих
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо вам вдалося зібрати хоча б 1 кг Ранетки, пропоную приготувати з них смачне варення. Яблучка в варення залишаються цілими (з гілочкою) і, до того ж, дуже красивими. Прекрасне варення на зиму!

Опис приготування:

Саме час поділиться з вами класичним рецептом варення з цілісних ранеток. Важливо відмітити, що вариться воно з яблук з гілочкою, яка обрізається повністю. Готове варення потрібно зберігати в прохолодному місці, наприклад, в коморі, в погребі чи в холодильнику. Відкрийте взимку баночку варення з ранеток, заваріть гарячого чаю - і насолоджуйтеся!

  • Ранетки - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 250 мілілітрів
варення з ранеток цілих - фото крок 1
Ретельно промиваємо яблучка. Підрізаємо їм хвостики, але не до кінця. Протикаємо кожної яблучко кілька разів зубочисткою.
варення з ранеток цілих - фото крок 2
Кип'ятимо воду, і перекладаємо яблука в каструлю з киплячою водою на 5 хвилин. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо холодної (за допомогою холодної води).
варення з ранеток цілих - фото крок 3
Змішуємо воду з цукром, і варимо на повільному вогні до повного розчинення останнього.
варення з ранеток цілих - фото крок 4
Заливаємо яблука сиропом, варимо 15 хвилин. Пінку видаляємо.
варення з ранеток цілих - фото крок 5
Накриваємо яблука кришкою і залишаємо на 2 годину, щоб повністю охололи. Після чого повторюємо процедуру ще раз.
варення з ранеток цілих - фото крок 6
Закочує готове варення в стерилізовані банки. Смачного!

Схожі рецепти